May

26

Cum și când să îți recuperezi daunele în cazul unui accident rutier?
#9 - diasporablog.net - Varzaru - mai 2021

Atunci când ai de-a face cu autorul unui accident sau cu compania de asigurări a acestuia, pot exista o serie de situații cărora tu, ca persoană fără studii juridice, nu poți face față. Poți chiar pierde sute de mii de lei în soluția neprofesionistă a unui accident de trafic neintenționat. Care sunt principalele motive pentru care este recomandat să apelezi la un avocat recuperare daune din accidente auto, specialist în astfel de situații și când să îi ceri ajutorul?

Când ar trebui să cauți ajutorul unui avocat?

Pledoaria plătește de obicei pentru orice accident rutier. Vătămarea nu trebuie să fie extinsă – în practică poate fi o durere de cap minoră. Într-un astfel de caz, ai deja o serie de afirmații pe care le poți afirma cu dificultate doar fără un expert.

Dar de ce ar trebui să folosești reprezentarea legală? Afirmarea revendicărilor victimelor după accidente de circulație este reglementată de Codul civil, astfel încât interpretarea sa este o disciplină pur juridică. Un avocat specializat, completat de o echipă de experți în domeniul medicinei, este capabil să obțină  o compensație mai mare decât în ​​cazul în care clientul se reprezintă singur. Care sunt motivele unei compensații mai mari într-o firmă de avocatură? Iată de ce un avocat specialist în accidente rutiere este cea mai bună variantă:

  • Un avocat specializat are o imagine de ansamblu perfectă asupra tuturor cererilor disponibile și știe ce argumente să folosească pentru a le aplica cu succes.
  • Avocatul are acces la experți medici și, pe baza evaluării acestora se poate stabili suma corectată a compensației. De regulă, acest lucru este mai mare decât ceea ce plătește o companie de asigurări fără reprezentare.
  • Un avocat te poate ajuta în timpul procedurilor penale, care adesea însoțește rezolvarea unui accident de trafic neintenționat și este decisiv pentru valoarea compensației financiare.
  • Nu în ultimul rând, avocatul ține evidența termenelor-cheie și a sarcinilor administrative, astfel încât cererile să nu fie prescrise.

Câtă costă serviciile unui avocat și cum se alege unul?

Atunci când alegi un avocat, este întotdeauna necesar să acorzi atenție specializării sale. Există diferențe semnificative între avocați în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite. Ca parte vătămată, ar trebui să insiști ca avocatul tău să fie specializat în despăgubiri și să fi avut numeroase cazuri de acest fel câștigate în beneficiul clientului.

În contextul reprezentării după un accident de circulație neintenționat, este o practică obișnuită ca un avocat să lucreze în așa-numitul regim de onorariu pe acțiuni, ceea ce înseamnă că el percepe doar o parte din partea de asigurare recuperată. Prin urmare, clientul nu plătește nimic în avans sau în timpul soluționării cauzei.

Consensul nescris dintre avocați este că onorariul nu trebuie să depășească 25% din serviciile oferite – dacă ți s-a oferit reprezentare în condiții mai proaste, este recomandat să alegi un alt avocat.

Iar dacă ai nevoie de un avocat specializat în despăgubiri victime accidente rutiere, atunci la Cabinetul de Avocatură Vărzaru Ion vei afla detalii și informații utile la o primă consultație telefonică gratuită.

Posted in comunicat de presa, eu si eu, Internet | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>