Nov

20

210 copii din Craiova au beneficiat de consultații stomatologice gratuite oferite prin Programul Zâmbete Colgate

București, 20 noiembrie 2018 – În weekendul 17 – 18 noiembrie, Colgate® în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România a desfășurat în Craiova Programul Zâmbete Colgate®, ca parte a campaniei România merită zâmbete Colgate®. Aproape 210 elevi din clasele primare (0-IV) au beneficiat de consultații stomatologice gratuite, diagnostic şi recomandări pentru tratament, sfaturi de sănătate orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.

În Craiova, au beneficiat de consultații stomatologice gratuite oferite prin Programul Zâmbete Colgate un număr de aproape 210 elevi din clasele 0-IV (117 elevi de la Școala Gimnazială Mihai Viteazul și 91 elevi de la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu) și peste 600 de elevi au luat parte, alături de părinții lor, la lecțiile de igienă orală. Copiii s-au bucurat de prezența Doctorului Măseluță și au fost atenți la pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru un zâmbet frumos și sănătos. Părinții copiilor au fost foarte mulțumiți de sfaturile primite și au asistat la toate activitățile din proiect (la lecția de igienă, filmulețe educative, jocuri etc.). Cadrele didactice, medicii stomatologi și voluntarii Crucea Roșie Filiala Dolj au fost încântați să se alăture acestui proiect educativ. Mulțumim Colgate pentru toate inițiativele de acest fel și vă mai așteptăm și anul viitor”, a declarat Maria Vinti, reprezentant Crucea Roșie Filiala Dolj.

Programul Zâmbete Colgate® se desfăşoară cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din țară în 10 școli din 5 orașe din România în perioada 6 octombrie – 18 noiembrie, continuând misiunea Colgate® de educare cu privire la importanța vizitelor periodice la medicul dentist și a igienei orale zilnice de la vârste fragede.

În Craiova, consultațiile stomatologice gratuite din cadrul programului au avut loc în data de 17 noiembrie, la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, și în data de 18 noiembrie, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”. Pe lângă consultații, copiii au avut parte de lecții de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roșii și desfășurate în prezența părinților, dar și de o zonă de joacă unde l-au întâlnit pe îndrăgitul Doctor Măseluță.

Programul Zâmbete Colgate a fost lansat în 2017 ca parte a campaniei România merită zâmbete Colgate, când peste 1.500 de elevi înscriși în program au beneficiat de consultații stomatologice profesionale gratuite în 20 de orașe mici din 10 județe ale României. Prima etapă din acest an s-a desfășurat în perioada aprilie – iunie în 10 școli din 8 orașe ale țării, iar peste 800 de copii au participat la demersul pentru educarea în privința importanței igienei orale zilnice de la vârste fragede, acompaniată de vizite regulate la medicul dentist.

În paralel, Colgate® desfășoară Programul Școlar Colgate® Bright Smiles, Bright Futures™, care a împlinit anul acesta 25 de ani de la debutul în România, perioadă în care 6 milioane de elevi au beneficiat de lecții educaționale despre igiena orală corectă. Programul are anual trei ediții, în cadrul cărora sunt educați peste 200.000 de copii din întreaga țară. Începând cu anul 2015, programul se derulează în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>