Sep

20

Cand avem nevoie de implant dentar
4

Probabil deja v-ati dat seama despre ce e vorba, dupa ce ati citit titlul. Ei bine, un implant dentar nu este o interventie banala, cu toate astea, daca este efectuata de un specialist implantolog, recuperarea este floare la ureche, mai ales daca tineti cont si de sfaturile pe care le veti primi, dupa efectuarea operatiei in sine.

Doar specialistul este in masura sa ne spuna si cand avem nevoie de aeasta interventie, dar in principiu, se apeleaza la asta atunci cand suferim pierderi ale dintilor, din cauza unor factori diversi: cauzele naturale (varsta inaintata), cele de natura patologica (prezenta bolii parodontale) sau evenimentele nefericite (traume, accidente).

implant-dentar-bacau-805x503

O definitie mai stiintifica caracterizeaza implantul dentar ca fiind un “surub” fabricat din titan pur, un material biocompatibil cu tesuturile (os si gingie) din corpul uman, deoarece se urmareste ca materialul sa poata realiza osteointegrarea, adica “sudarea” osului la implantul inserat in os.

Ce face acesta? Inlocuieste doar radacina dintelui care s-a extras, iar pentru partea superioara (bont protetic si coroana protetica) sunt necesare etape ulterioare de realizare (care presupun implicarea laboratorului dentar si costuri adiacente).

De ce sa apelam la aceasta procedura? Majoritatea dintre noi apelam din motive estetice, nu? Pentru ca este destul de neplacut sa nu poti sa zambesti exact cum iti doresti, din cauza ca stii ca dantura ta nu este completa, iar altii pot observa asta. Apoi intervin si motivele care tin de sanatatea orala si care sunt la fel de importante.

Da, un dinte lipsa poate sa afecteze ceilalti dinti, care cu timpul pot ajunge sa se slabeasca, sa se miste si eventual sa cada, deoarece nu mai au suport reciproc. Primul sfat, pe care orice medic stomatolog il ofera tuturor, este sa ne periem dintii de doua ori pe zi, dimineata si seara, folosind doar pasta de dinti profesionala si special aleasa pentru problemele noastre (respiratie urat mirositoare, sensibilitate dentara sau sangerari gingivale).

Cu putina atentie, ne putem pastra dintii sanatosi si in formula completa mai mult timp, dar atunci cand nu avem alta solutie, trebuie sa apelam si la metodele mai avansate, pe care doar un specialist le poate efectua.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>