Jan

25

Semne care iti spun ca trebuie sa schimbi salteaua

Atunci cand te trezesti cu dureri de spate, amortit sau nu te poti odihni in timpul noptii, este un semn ca trebuie sa iti schimbi salteaua. De asemenea, atunci cand cea veche s-a deformat sau stii ca o ai de o perioada indelungata de timp, este indicat sa sa iti cumperi una noua.

Saltelele sunt cele care pot face un somn odihnitor, dar mai intervin si alti factori externi, precum luminozitatea din dormitor, zgomotul sau temperatura acestuia.

Bolile provocate de lipsa somnului sunt numeroase, de la probleme cardiovasculare la vulnerabilitatea sistemului imunitar,s.a.m.d. Odata slabit, organismul uman devine sensibil in fata virusilor si pot aparea si alte afectiuni.

Materialul din care este confectionata joaca si un rol foarte important. Cele cu arcuri sunt cele care au o rezistenta mai mare in timp si permit circularea aerului, ceea ce duce la un numar de acarieni mai mic.

Cele care contin spuma, ofera o elasticitate mai buna si pot sustine o greutate mai mare. Avantajele acestui tip de saltele sunt multe, ele fiind adaptabile corpului si permitand o miscare in voie a acestuia pe tot decursul noptii.

Pentru cei cu alergii, tot o saltea cu spuma de indicata sau, de asemenea ei pot opta pentru cele bio. Daca unii dorm pe spate, saltelele dure sunt cele indicate, in timp ce oamenii care dorm pe o parte ar trebui sa opteze pentru cele moi. Piata produce mai mult decat consuma oamenii, de aceea exista numeroase modele si posibilitatea de a alege.

Este de inteles ca marimea unei saltele trebuie sa corespunda cu cea apatului, cele mai comune fiind de 160×200 cm sau 160x180cm. Este recomandat ca marimea patului sa aiba cu 15-20 cm mai mult decat inaltimea ta.

Husele de protectie sunt si ele la mare cautare, deoarece protejeaza o saltea foarte bine, uneori chiar si impotriva microorganismelor, in felul acesta se evita acumularea prafului si a alergiilor produse de acesta. Cu ajutorul unei banale huse impermeabile, poti prelungi durata de viata a unei saltele.

Inchei acest articol prin a mentiona ca durata somnului reprezinta o treime din viata, asa ca investitiile intr -un somn odihnitor sunt extrem de importante.

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>