Armarea betonului se face cu tot felul de fibre, rolul acestora fiind acela de a creste rezistenta betonului dupa ce acesta se intareste. La armarea betonului se poate folosi fibra metalica, fibra de polipropilena, de carbon sau alte tipuri de fibre, in functie de constructie si de cerintele clientilor.
Cand ai nevoie de oameni care sa se ocupe de o armare dispersa ca la carte, trebuie sa cauti o echipa de oameni care stie ce are de facut. Muncitorii trebuie sa aiba experienta necesara si responsabilitate in ceea ce trebuie sa faca.
Turnarea betonului trebuie facuta in momene potrivite, astfel incat rezultatul final sa fie un beton de calitate superioara. Betonul nu trebuie turnat la temperaturi extreme, pe ploaie sau ninsori. Conditiile meteo trebuie sa fie cat mai favorabile.
Temperaturile de peste 30 de grade Celsius sunt considerate temperaturi ridicate pentru turnarea betonului, fapt pentru care trebuie luate masuri speciale. Daca nu sunt luate masurile necesare, betonul face priza mult mai repede, rezultatul final nu va fi unul rezistent, iar riscul de fisuri este mult mai mare.
Temperaturile sub 5 grade Celsius sunt considerate temperaturi scazute, prin urmare nepotrivite pentru turnarea betonului. Betonul turnat la temperaturi scazute face cu greu priza si se intareste de asemenea greu. Totodata, poate fi distrusa structura interna a betonului. Si in cazul temperaturilor scazute trebuie luate masuri de precautie, masuri cunoscute de catre specialistii de pe santiere.
Cand vrei sa torni beton, trebuie sa te asiguri de faptul ca torni un beton de calitate si ca acesta este turnat in cele mai bune conditii de mediu.
Daca vremea de afara nu iti permite sa torni beton, mai bine mai astepti decat sa faci o lucrare de proasta calitate. Daca e prea frig sau prea cald, sunt masuri pe care le poti lua. Insa, daca ploua sau ninge e mai greu.