Apr

9

Cea mai importantă lansare de telefoane Nokia își propune să extindă durata de viață a telefoanelor în Europa

–        Utilizarea telefoanelor în Europa a crescut cu 84% în ultimul deceniu

–        Trei sferturi dintre utilizatori își doresc telefoane durabile

–        Astăzi se lansează șase noi smartphone-uri Nokia cu garanție extinsă, actualizări software și de securitate menite să extindă durata de viață a terminalelor

Șase noi telefoane Nokia au fost astăzi anunțate în Europa, producătorul finlandez de telefoane asumându-și obiectivul de a produce smartphone-uri care le oferă utilizatorilor tot ce au nevoie pentru a își păstra telefonul mai mult timp. Dispozitivele sunt lansate în contextul unui studiu global desfășurat online de agenția britanică de cercetare Fly Research, care arată că trei sferturi (76%) din persoane își doresc telefoane care să reziste în timp. Studiul a fost desfășurat în perioada 19 – 26 martie 2021 pe un eșantion de 5,750 de respondenți din 30 de țări participante.

„Ascultăm întotdeauna ceea ce își doresc consumatorii produselor noastre și, la fel ca toate dispozitivele noastre, aceste telefoane noi au trecut prin numeroase teste de durabilitate. Astfel că în momentul în care ajung în mâinile fanilor noștri, suntem cât de poate de încrezători că se pot baza pe ele să funcționeze fără probleme ani de zile, indiferent de preț. În plus față de designul durabil, dispozitivele vor fi însoțite de o garanție extinsă și actualizări de securitate și ale sistemului de operare, pentru a încuraja consumatorii să le țină alături mai mult timp”, spune Ruben Lehmann, Vice President Europe, HMD Global.

INTERACŢIUNE

Conform concluziilor raportului, suntem atât de dependenți de telefoanele noastre încât le atingem de 163 de ori pe zi în medie, petrecând 17 ore și 30 de minute pe săptămână privind ecranul – echivalentul vizionării integrale a primelor două sezoane din Game of Thrones. Spaniolii își petrec cel mai mult timp în fața ecranului de telefon, mai exact 3 ore și 45 de minute pe zi, în medie, în timp ce germanii și portughezii interacționează cel mai puțin, în medie de două ore pe zi.

Utilizarea telefoanelor mobile a crescut la nivel global cu 84% în ultimii 10 ani, 76% declarând acum că „iubesc” telefoanele noastre. Această relație s-a tradus prin faptul că telefoanele mobile au devenit un element central tuturor laturilor vieții noastre – jumătate (57%) își folosesc telefoanele pentru cumpărături, trei sferturi (72%) pentru monitorizarea finanțelor, aproape două treimi (61%) pentru fitness, antrenamente și tracking, în timp ce 60% apelează astăzi la telefon pentru a face plăți sau pentru a derula tranzacții comerciale.

Primele cinci scopuri în care ne folosim telefoanele, la nivel global:

  1. Navigarea pe internet
  2. Navigarea pe rețelele sociale
  3. Ascultarea muzicii
  4. Jocuri
  5. Servicii de mesagerie

MENȚINEREA INTERESULUI RIDICAT

În ceea ce privește durata medie în care europenii păstrează telefoanele noastre, în medie, aceasta este de numai doi ani și jumătate înainte de a alege să le schimbe. Mai puțin de unul din trei europeni își păstrează telefonul mai mult de trei ani (27%). În ciuda acestui fapt, trei sferturi (76%) recunosc că și-ar dori să-și păstreze telefonul mai mult timp și ar face-o (79%) dacă dispozitivele și-ar menține aceeași performanța odată cu trecerea timpului. Majoritatea (55%) își fac griji cu privire la modul în care modernizarea constantă a telefoanelor afectează mediul înconjurător, iar un sfert (48%) dintre ei sunt preocupați de producerea unor deșeurile electronice excesive.

Înțelegem că se pot face mai multe pentru a combate risipa electronică și a promova consumul durabil, motiv pentru care lucrăm constant pentru a ne dezvolta oferta și a continua să ne bazăm pe acești pași inițiali. Potrivit Biroului European pentru Mediu, dacă toate persoanele din Europa ar folosi smartphone-urile pe care le dețin pentru un an în plus, amprenta de carbon ar fi redusă până în anul 2030 cu echivalentul a două milioane de mașini retrase de pe drum[i]”, adaugă Ruben Lehmann, Vice President Europe, HMD Global.

INCREDEREA NOASTRA IN TEHNOLOGIE

Încrederea este un factor important în alegerea partenerului nostru de telefonie mobilă: pentru 79%, convingerea că telefonul lor este sigur este foarte importantă pentru ei. Peste jumătate (57%) recunosc că sunt îngrijorați de faptul că ar putea fi victime ale unor fraude, iar aproape unul din cinci (17%) declară că au fost deja victime.

În ciuda acestor percepții, 25% recunosc că așteaptă cel puțin două săptămâni pentru a descărca actualizări de securitate, unul din trei (31%) neștiind dacă telefonul lor are ultimele actualizări de securitate sau nu, acest lucru lăsându-i vulnerabili la amenințări și hackeri. Mai bine de unul din trei (40%) nu descarcă deloc actualizările, fiind de părere că acestea nu produc niciun rezultat.

Primele cinci motive pentru care europenii nu descarcă actualizări de securitate:

  1. Convingerea că nu ajută cu nimic (40%)
  2. Îngrijorarea că vor încetini telefonul (14%)
  3. Grija că actualizările vor face ca telefonul să nu mai poată fi folosit (11%)
  4. Îngrijorarea că actualizările vor ocupa prea mult spațiu pe telefon (9%)
  5. Credința că acestea vor dăuna telefonului (4%)

[i] Environmental European Bureau: Coolproducts-briefing.pdf (kinstacdn.com)

 

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>