Studiul Akamai 2017 la nivel internațional arată că fiecare zecime de secundă de întârziere din timpul de încărcare al unui website pe dispozitivele mobile poate afecta rata de conversie în sens negativ cu 7 procente.
Mobile Commerce Hot Stats
Mobile Commerce Hot Stats
Tot potrivit Akamai, două secunde de delay în timpul de încărcare al unei pagini web pe dispozitivele mobile poate crește bounce rate-ul cu 103%, iar 53% din utilizatorii de mobil nu așteaptă mai mult de 3 secunde încărcarea unei pagini web.
9 din 10 website-uri ale magazinelor online românești se încarcă lent și foarte lent, potrivit lui Dan Vîrtopeanu (Managing Partner Breeze Mobile) care a auditat peste 300 de magazine online autohtone în ultimii 3 ani, în calitate de membru în Juriul Competiției GPeC.
Potrivit lui Vîrtopeanu, principalele motive pentru care website-urile comercianților online se încarcă greu sunt generate de dimensiunile mari ale paginilor, de slaba optimizare la nivel de programare și de hosting.
Alte statistici importante despre Mobile
– La nivelul lunii iulie 2017, cele mai folosite browsere de mobil în România erau în ordine: Chrome (66,57%), Safari (14,93%), Samsung (9,58%), Android (4,09%), IE Mobile (1,71%), altele (3,12%) – sursa: Breeze Mobile
– În medie, la nivel internațional, 54% din comenzile online sunt făcute de pe mobil (sursa: Fluent Survey, ianuarie 2017)
– Peste 60% din vânzările online ale Amazon erau generate de device-uri mobile încă din decembrie 2014
– Peste 70% din traficul eMAG va fi generat de dispozitivele mobile la finalul anului 2017, potrivit estimărilor managementului companiei.
– Potrivit BCG & Alibaba, 74% din totalul cumpărăturilor online vor fi făcute de pe mobil până în 2020.
– În România, 53% din utilizatorii de smarphone îl folosesc pentru a căuta produse pe internet (sursa: Google, Ianuarie 2017)
Principalele cifre și statistici e-commerce (atât pe Mobile, cât și pe Desktop) vor fi dezbătute în cadrul GPeC SUMMIT, cel mai mare eveniment de comerț electronic, care se va desfășura pe 14-15 noiembrie 2017, la București. În plus, vor fi dezbătute cele mai importante subiecte de E-Commerce și Digital Marketing care vizează magazinele online și toate companiile care activează în domeniu.
Printre cei mai importanți speakeri internaționali anunțați până acum se numără: Neil Patel (Co-Fondator Crazy Egg) – unul din cei mai buni specialiști în Marketing Online din lume, Oil Gardner (Co-Fondator Unbounce) – expert în optimizarea ratei de conversie și a landing page-urilor din cadrul unui magazin online, precum și Amy Harrison (Fondator Write With Influence), ce conduce una dintre cele mai apreciate resurse online de Content Marketing din întreaga lume.
Prețul unui bilet de acces la GPeC SUMMIT 14-15 noiembrie este de 109 euro pentru ambele zile de eveniment. Pentru înscrieri și mai multe informații despre programul Conferinței, zona de Expo și Gala Premiilor eCommerce, puteți vizita site-ul: http://www.gpec.ro/gpec-summit-noiembrie/