Noul FIFA 18, lansat oficial în România

București, 29 septembrie 2017
Electronic Arts Romania a lansat astăzi oficial noul titlu al seriei de jocuri video FIFA. Lansarea a avut loc pe Arena Națională în prezența creatorilor jocului, reprezentanților Federației Române de Fotbal și a presei.
Alegerea Arenei Naționale ca locaţie a lansării a venit și de la una dintre noutățile aduse de EA SPORTS™ FIFA 18 – prezența Echipei Naționale a României pe terenul de fotbal virtual al celei mai cunoscute serii de jocuri cu temă sportivă din lume.
Cu noua tehnologie Frostbite™ şi Real Player Motion Technology, un sistem de animație complet nou care permite o viteză de reacție mai mare și recrearea personalității jucătorilor, FIFA 18 șterge granița dintre lumea virtuală și cea reală, aducând la viață jucători, echipe și suporteri ai celui mai popular joc din lume. De pildă, personajul Cristiano Ronaldo, care este şi imaginea acestei ediţii FIFA, are în joc mișcările care l-au consacrat pe terenul de fotbal.
În plus, funcţia Player Control combinat cu noua tehnologie Team Styles and Positioning oferă posibilitatea recreării unor momente dramatice realiste, care redau o experienţă de joc autentică şi captivantă, atât pe teren, cât și în tribune, în funcție de specificul meciului și al stadionului pe care se dispută meciurile de fotbal.
FIFA 18 aduce, de asemenea, și continuarea odiseei lui Alex Hunter, începută în FIFA 17. The Journey: Hunter Returns îl va duce pe Hunter într-o călătorie pe tot globul, alături de jucători legendari, inclusiv Cristiano Ronaldo și alte staruri ale fotbalului mondial.

În FIFA Ultimate Team™ poți vedea legendele fotbalului precum Ronaldo Nazário, Maradona, Ronaldo sau Thierry Henry și chiar fostul căpitan al Naționalei României, Gheorghe Hagi, fiecare dintre ei fiind ilustrați în 3 variante, reprezentând momente diferite ale carierei lor.
La sugestia fanilor, de asemenea, FIFA 18 aduce un feature nou, denumit Interactive Transfers in Career Mode – un sistem cu totul nou de transferuri, în care jucătorii sau agenții lor pot negocia contractele și detaliile tranziției de la un club de fotbal la altul, prin scene interactive.
Poate cea mai importantă veste pentru fanii din România ai jocului este faptul că Echipa Națională a României a fost inclusă oficial în EA Sports FIFA 18, în urma unui parteneriat încheiat cu Federația Română de Fotbal, studioul licențiind echipamentele și însemnele oficiale ale naționalei. Pe lângă echipa tricolorilor, jocul include și toate elementele pe care naționala le aduce cu ea: tribune cu suporteri îmbrăcați în tricourile echipei și bannere specifice României.
Engine-ul grafic Frostbite, folosit în joc, permite o fidelitate vizuală nemaiîntâlnită până acum în jocuri video sportive; profitând de acest lucru, Electronic Arts Romania a recreat aproape fotorealist imaginea și mișcările unora dintre membrii echipei cum ar fi Vlad Chiricheș sau Costel Pantilimon.
„An de an reușiți să aduceți zâmbetul pe chipurile a zeci de milioane de oameni, copii şi adulți, de pe tot globul. FIFA este un fenomen global, și cum scrie la intrarea pe stadion este construit în România, vă felicit și vă mulțumesc” s-a adresat Vlad Beu, FIFA Supervising Development Director angajaților Electronic Arts strânşi pe arena naţională.
FIFA 18 este dezvoltat de Electronic Arts Romania (studiourile din București ale EA) împreună cu EA Vancouver, din Canada. O echipă multidisciplinară de români se află în spatele dezvoltării celei mai populare serii de jocuri video din toate timpurile.

Andrei Lăzărescu, Supervising Producer FIFA, a declarat în cadrul evenimentului: „An de an am reuşit să creştem atât implicarea studioului din România în realizarea jocului cât şi calitatea muncii pe care echipele noastre o fac aici, astfel încât acum putem spune fără nici o urmă de îndoială că Electronic Arts Romania este unul din ingredientele esenţiale pentru ceea ce a devenit cea mai de succes serie de jocuri din lume.”
Bogdan Popescu, Directorul Comercial al Federației Române de Fotbal, a declarat în cadrul evenimentului: „Pentru FRF este foarte importantă legătura cu fanii și suporterii echipei naționale și cred că unul dintre cele mai importante lucruri în relația cu ei este să comunicăm, să fim acolo, să înțelegem ce le place… și pare că le place FIFA.”
EA SPORTS™ FIFA 18 este disponibil pe PS4, X1, PC, SWITCH, PS3, X360.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>