May

29

Zero toleranță față de violența în familie!

Astăzi, 29 mai 2017, Fomco Group în parteneriat cu Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii și Ambulanța Samaritanus anunță demararea proiectului „Zero toleranță față de violența în familie!”. Demersul are trei componente:

Zero toleranță față de violența în familie!
Zero toleranță față de violența în familie
Fomco Group

1. Derularea unei campanii de conștientizare a efectelor violenței în familie.

2. Dotarea Centrului de primire în regim de urgenţă a victimelor violenței în familie.

3. Colectarea de bunuri utile adăpostului, donate de angajații Fomco Group.

Proiectul vine în contextul în care la Tîrgu-Mureș au avut loc mai multe cazuri grave de violență încheiate cu decesul victimelor. Fomco Group devine prima companie care declară zero toleranță în abordarea violenței în familie prin marcarea site-urilor Grupului Fomco cu o fundă albă și mesajul „Zero toleranță față de violența în familie”. Invităm de asemenea cât mai multe companii mureșene să adopte această declarație de principii.

Valoarea totală a investiției este de 12.000 de lei, în care nu sunt incluse donațiile de bunuri. Din aceste sume, Fomco Group și-a asumat să cofinanțeze 50%.

Beneficiarii direcți ai proiectului:

Victime sau potențiale victime ale violenței în familie, care află de asistența de care pot uza în cazul în care se află într-o astfel de situație. Pe primele 6 luni ale anului 2016, au fost înregistrate la nivel național aproximativ 8.500 de cazuri, principalele victime fiind femeile, copiii și persoanele vârstnice.

Victimele care accesează și cele care vor accesa pe viitor serviciile adăpostului IEESR destinat lor.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>