Jun

9

RAZER ANUNȚĂ UN NOU PARTENERIAT CU CLEARBOT PENTRU A CURĂȚA OCEANELE ÎNTR-O MANIERĂ INTELIGENTĂ

Sărbătorind Ziua Mondială a Oceanelor, Razer oferă sprijin pentru un start-up în plină expansiune, ClearBot, pentru a reproiecta robotul, care utilizează tehnologia AI pentru colectarea deșeurilor plastice din mări și oceane. De asemenea, Razer a depășit un nou prag cu programul său de sustenabilitate #GoGreenWithRazer, avându-l ca mascotă pe Sneki Snek, urmând să lanseze noi produse promoționale pentru a salva și mai mulți arbori.

Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial (Hong Kong Stock Code: 1337), a anunțat un nou parteneriat cu o companie ce activează în domeniul colectării deșeurilor marine, ClearBot, sărbătorind astfel Ziua Mondială a Oceanelor. Făcând parte din planul pe 10 ani al programului de sustenabilitate #GoGreenWithRazer, noul parteneriat se integrează în verticala de investiții verzi inițiate de Razer. Prin aceste investiții compania vizează să sprijine eforturile de conservare a mediului înconjurător întreprinse de start-up-uri concentrate pe sustenabilitate, echipându-le cu uneltele și capabilitățile cele mai potrivite  pentru a se putea dezvolta.

Cu aproximativ 11 milioane de tone de plastic deversate în oceane în fiecare an, inițiativele de curățire a oceanelor se confruntă cu dificultăți din cauza tehnologiilor, a costurilor ridicate și a eficienței scăzute. Echipa ClearBot a proiectat un robot care se folosește de tehnologia AI pentru a identifica diferite tipuri de deșeuri plastice și pentru a colecta informații despre sursele de poluare, pentru a ajuta astfel la protecția faunei și florei oceanelor.  Roboții ClearBot sunt folosiți pentru colectarea deșeurilor marine, care apoi sunt prelucrate în mod responsabil.

“Suntem deosebit de bucuroși să avem oportunitatea de a colabora cu un nou start-up care are ca scop protejarea mediului înconjurător,” a declarat Patricia Liu, Chief of Staff în cadrul Razer. “AI-ul unic dezvoltat de ClearBot, împreună cu tehnologia avansată de machine learning le vor oferi organizaților guvernamentale din toată lumea puterea să-și extindă eforturile de sustenabilitate. Îndemnăm toate start-up-urile care se concentrează pe protejarea mediului înconjurător să contacteze Razer și să descopere oportunitățile de colaborare, pentru ca împreună să facem lumea mai sigură pentru generațiile viitoare.”

Colectarea deșeului marin cu ajutorul tehnologiei de inteligență artificială

În cadrul parteneriatului cu ClearBot, cei mai experimentați ingineri și designeri din echipa Razer și-au voluntariat timpul liber și cunoștințele tehnice pentru a transforma prototipul într-un produs care poate fi produs la scară largă. Profitând de expertiza și de cunoștințele avansate ale Razer în domeniul producției, ClearBot a dezvoltat design-ul robotului într-un mod mai inteligent și mai eficient.

Noul robot complet automatizat este echipat cu cea mai avansată inteligență artificială și capabilități de machine learning care pot identifica deșeurile marine pe o rază de doi metri chiar și în apele tulburi. Robotul poate colecta până la 25 de kg de plastic pe durata unui ciclu, fiind alimentat cu energie solară.

“Abordarea Razer orientată către acțiune pentru a rezolva problema deșeurilor marine a fost o adevărată revelație. Suntem recunoscători echipei de voluntari care și-au sacrificat din timp pentru a colabora pe proiect,” a declarat Sidhant Gupta, Chief Executive Officer al ClearBot. “Suntem siguri că noul model ne va ajuta să extindem ținta noastră de a proteja mările și oceanele la nivel global. Printre primii parteneri se numără operatorii de porturi din Asia și mai multe ONG-uri. Împreună cu Razer vom aduce schimbare pozitivă în lume.”

Pentru a încuraja participarea activă a comunității cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor, ClearBot a făcut un apel deschis prin programul său de colectare a deșeurilor. Comunitatea de utilizatori poate contribui prin încărcarea pe pagina ClearBot de fotografii cu deșeurile marine cel mai des întâlnite în apele deschise. Echipa de cercetare și design va adăuga informația astfel obținută în baza de date deja existentă în ClearBot, pentru a ajuta la îmbunătățirea algoritmului de detecție bazat pe AI.

Pentru a descoperi mai multe despre ClearBot și programul lor vizitați pagina  http://www.clearbot.org.

Pentru mai multe detalii despre planul de sustenabilitate de 10 ani al Razer vizitați acest link.

Pentru mai multe informații despre verticala de investiții Razer Green vizitați această pagină.

Sneki Snek se întoarce cu noi materiale promoționale

În martie, Razer a reacționat la suportul răsunător venit din partea comunității și l-a răsplătit prin reînnoirea angajamentului #GoGreenWithRazer ghidat de mascota de sustenabilitate, Sneki Snek. În parteneriat cu Conservation International, compania a extins ținta sa inițială de a proteja 100.000 arbori, asumându-și sarcina de a salva un milion de copaci. Pentru a sărbători succesul salvării a 300.000 de arbori până în acest moment, noi materiale promoționale Sneki Snek vor fi lansate odată cu salvarea a câte 100.000 de arbori, până la atingerea scopului final de conservarea a un milion de copaci.

Cu 300.000 de arbori salvați, Razer a lansat două noi materiale promoționale adorabile bazate pe populara mascotă, Sneki Snek. Noul Razer Sneki Snek Eye Mask are un design căptușit cu un finisaj catifelat, asigurând maximum de confort pe durata somnului. Cealaltă noutate,  Razer Sneki Snek Floor Rug protejează podelele de uzură și a fost conceput special pentru a ușura mișcarea scaunelor. Continuând tradiția obiectivelor de su stenabilitate ale mascotei Razer, atât masca de dormit, cât și covorul sunt realizate în întregime din materiale reciclate.

Pentru a încuraja fanii Sneki Snek să contribuie la salvarea și mai multor arbori, Razer a dezvăluit următorul produs promoțional ce va fi lansat dacă se atinge pragul de 400.000 copaci salvați: papucii Razer Sneki Snek. Încălțămintea moale nu este doar un accesoriu de modă ci și un pas spre o lume mai sustenabilă. Veniturile generate de vânzarea fiecărui material promoțional Sneki Snek (disponibil exclusiv pe Razer.com) contribuie la salvarea a 10 arbori cu sprijinul celor de la Conservation International.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina https://www.razer.com/campaigns/sneki-snek

KIT DE PRESĂ

VIDEO Razer x ClearBot

Imagini LINK

DESPRE RAZER

Razer™ este cel mai popular brand de lifestyle dedicat gamerilor la nivel mondial.

Sigla care reprezintă șarpele cu trei capete este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri în lumea jocurilor video și a comunităților de sporturi electronice.

Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer și premiată de cele mai populare publicații de specialitate, include periferice de gaming deosebit de performante și laptopurile de gaming Blade.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 100 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Serviciile oferite de Razer includ Razer Gold, unul dintre cele mai mari servicii de credit virtual din lume adresate jucătorilor și Razer Fintech, unul dintre cele mai mari servicii de plăți digitale de tip online-to-offline din Asia de Sud-Est.

Fondat în 2005 și având două sedii, unul la Irvine și al doilea în Singapore, Razer are șaptesprezece birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong (Cod: 1337).

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>