May

7

Scoala Postliceala Sanitara ”Carol Davila”: Zilele Asistentului Medical 2021 – Generatia 19+

Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” organizeaza evenimentul „ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL 2021 – GENERATIA 19+”, cu ocazia Zilei Internationale a Asistentilor Medicali, celebrata anual in data de 12 mai.

Evenimentul se va desfasura online, pe platforma Zoom, dupa cum urmeaza:

  • 11 mai – Masa rotunda cu tema „Managementul sanitar – de la formare la angajare”

La discutie vor participa invitati din domeniul medical, reprezentanti ai unitatilor sanitare partenere – de stat si private, Ministerului Educatiei, Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), medici, asistenti medicali, reprezentanti ai lanturilor de farmacii si clinicilor de recuperare medicala, cadre didactice.

  • 12 mai – „Provocarile asistentului medical in contextul pandemiei” – workshop cu participare internationala. La aceasta parte a evenimentului vor fi prezenti elevi, absolventi, cadre didactice, dar si parteneri ai scolii din: Finlanda – AmiFoundation, AMIEDU – Helsiki; Belgia – VIVES University of Applied Sciences; Elvetia – ZHAW – Zurich University of Applied Sciences.

„Acest eveniment isi propune sa atraga atentia asupra valorilor profesionale ale asistentului medical, dobandite in cadrul formarii profesionale, precum si asupra modului cum acestea sunt integrate in practica profesionala. De asemenea, este un prilej prin care le putem multumi sarbatoritilor zilei pentru activitatea depusa clipa de clipa pentru cea mai nobila misiune, aceea de a salva vieti”, a declarat Sorina Negrei, coordonatorul evenimentului.

Inovarea asistentilor medicali in fata unei crize globale a sanatatii fara precedent este punctul central al Zilei Internationale a Asistentilor Medicali in 2021.

International Council of Nurses (ICN) gazduieste in fiecare an Ziua Internationala a Asistentilor Medicali, pe 12 mai, pentru a marca aniversarea nasterii lui Florence Nightingale – precursoarea serviciului sanitar modern – si pentru a sarbatori realizarile profesiei de asistent medical.

In urma pandemiei Covid-19, serviciile de sanatate si de ingrijire au trecut printr-o transformare brusca si majora, iar ICN afirma ca asistentii medicali, in multe cazuri, conduc „aceasta revolutie”. Ziua Internationala a Asistentilor Medicali din 2021 va cauta sa evidentieze modalitatile inovatoare de ingrijire ale asistentilor medicali si va explora, de asemenea, cum ar putea arata asistenta medicala in viitor.

Tema campaniei de anul acesta se intituleaza: „O voce care sa conduca – O viziune pentru asistenta medicala viitoare” (A Voice to Lead – A Vision for Future Healthcare).

Presedintele ICN, Annette Kennedy, a declarat: „Pandemia globala Covid-19 a aratat lumii rolul important pe care il joaca asistentii medicali in mentinerea sanatatii oamenilor pe tot parcursul vietii. Desi a existat o perturbare semnificativa a asistentei medicale, au existat, de asemenea, schimbari care au imbunatatit accesul la ingrijire. In 2021, ne vom concentra asupra inovatiilor in asistenta medicala si a modului in care se va transforma viitorul asistentei medicale”.

Despre Scoala Postliceala Sanitara ‘Carol Davila’

Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” din Bucuresti este cea mai mare institutie de invatamant preuniversitar sanitar particular din Romania, infiintata in anul 1990, de dr. Mioara Mincu, personalitate marcanta a lumii medicale.

Cu o experienţa de peste 30 de ani in domeniul Educaţiei pentru Sanatate, Şcoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” pregateşte asistenţi medicali pentru 3 calificari: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare – o profesie mereu actuala şi care ofera posibilitaţi de angajare atat in ţara, cat şi in strainatate. Certificatul de absolvire este eligibil international.

Ceea ce diferenţiaza Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregatire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practica, atat in cele mai bune spitale bucureştene, cat şi din alte ţari ale Uniunii Europene. In cei peste 30 de ani de activitate au trecut pragul scolii zeci de mii de absolventi, care au beneficiat atat de o calitate deosebita a studiilor teoretice oferite de cadrele didactice de nivel inalt, cat si de pregatirea practica derulata in cele mai variate unitati medicale.

Din anul 1999, Şcoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” este membra a Modulului European de Nursing (ENM), alaturi de şcoli şi universitaţi de nursing din majoritatea ţarilor europene.

O preocupare importanta a Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” o constituie şi orientarea profesionala şi creşterea angajabilitaţii absolvenţilor. In acest sens, şcoala are parteneriate incheiate cu un numar important de spitale de stat şi particulare din Bucureşti, lanţuri de farmacii şi centre balneo, care participa la pregatirea practica a elevilor, dar sunt si viitori angajatori.

Pentru mai multe detalii detalii va invitam sa vizitati pagina scolii la: https://www.scoalacdavila.ro/ si sa va abonati la pagina de Facebook a scolii.

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>