Apr

18

Despre Clinicile de Psihiatrie din Brașov și cum fac acestea față provocărilor de zi cu zi
20934760_1482417521846904_4959083930697406829_o

Dacă ar fi să discutăm despre psihiatrie, trebuie să începem cu câteva noțiuni de bază, astfel, este un cuvânt provenind din limba greacă de la psyché (ψυχη) = suflet și iatros (ιατρος)=medi, este definită ca acea zonă a medicinei care are ca principală preocupare prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Psihiatria are la bază studiul psihicului, iar psihicul conform dicționarului explicativ al limbii române este acea structură sufletească propie unui individ, sau o forma de reflectare a realității proprie omului și animalelor superioare, produs al activității sistemului nervos.

În România, învățământul de psihiatrie începe în 1867 cu un curs liber inițiat de Dr. Alexandru Suțu la “Școala Națională de Medicină și Farmacie”. În 1893 se înființează la Facultatea de Medicină din București o catedră de “Medicină Legală și Psihiatrie”. În anul 1974, în plin socialism, din Ordinului nr. 86/1974 al ministrului sănătăţii privind aprobarea „Normelor generale de organizare şi funcţionare a unităţilor sanitare şi a normelor tehnice în unele domenii ale asistenţei medicale”, se pun bazele ingrijirii a pacienţilor psihici. După revoluție, apare prima iniţiativă legislativă cu privire la Laboratoarele de Sănătate Mintală.

Ca si subspecialități psihiatrice, putem menționa:

Psihiatria copilăriei și adolescenței, având ca domeniu categoria de vârstă până la 21 de ani, a devenit o specialitate de sine stătătoare.

Psihiatria de urgență intervine în cazuri acute: impuls la sinucidere, decompensare acută a unei psihoze preexistente etc.

Psihiatria generală: Psihiatria clinică care se ocupă cu tulburările și bolile psihice la persoane de vârstă adultă.

Psihiatria socială cercetează influența condițiilor sociale în apariția sau persistența tulburărilor psihice

Psihiatria judiciară se ocupă cu expertiza responsabilității civile și penale a delincvenților și cu tratarea lor, în caz de existență a unei boli psihice.

Psihiatria interculturală are ca domeniu investigarea contextului cultural și etnic în apariția unor tulburări mintale.

Psihiatria dependenților de droguri (stupefiante, alcool, nicotină etc.), jocuri de noroc etc.

Gerontopsihiatria are ca obiect tulburările psihice la persoane în vârstă înaintată (în mod arbitrar după 60 de ani), care fie că au fost deja bolnavi psihic la o vârstă mai tânără și trebuie îngrijiți, respectiv tratați în continuare, fie că manifestările mintale morbide sunt condiționate de procesul de îmbătrânire.

Deși ca oraș, Brașovul face parte din topul celor mai frumoase și curate orașe, uimind prin locația din centrul României, aproximativ în centrul lanțului muntos Carpați, dar și prin arhitectura clădirilor și bunătatea locuitorilor. Cu toate aceste mențiuni, și în acest oraș sunt persoane care, din păcate, suferă de diferite boli mintale și cu ajutorul psihologilor și psihiatrilor din Brașov, locuitorii pot începe procesul de a ajunge la o viață cât mai bună, dar și la cea mai bună versiune a lor.

La Clinica Dr. Constantin – drconstantin.ro din Brasov, oferim diverse servicii către clienții noștri, pentru ca aceștia să aibă o mână de ajutor în rezolvarea problemelor psihice de care suferă, fie ele ca să se trateze în mod ușor, sau prin tratament medicamentos. Vă așteptăm să ne treceți pragul ca sa putem începe procesul de schimbare a modului cum vedeți viața, familia, sau prietenii, deoarece, chiar și cei mai puternici oameni au nevoie din când în când de o mână de ajutor.

Posted in comunicat de presa, eu si eu | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>