Nov

19

Sectorul medical: De ce să îmbraci costume medicale de calitate?

#4

Când lucrezi în mediul medical, ținuta profesională este esențială. Cu siguranță munca a devenit un proces automat pentru majoritatea, dar viața ar trebui să rămână un proces de învățare continuu, așa că bravo pentru tine că te întrebi de ce!

Astăzi, Doctor in Uniforma face o prezentare generală a intereselor de a purta costume medicale de calitate în sfera medicală. Unele explicații sunt practice, altele, vei vedea în articol, simbolice sau chiar psihologice.

Din ce este făcută ținuta medicală?

-O bluză sau tunică

-Pantaloni

-O pereche de pantofi potrivită

În funcție de activități, este posibilă completarea ținutei cu: o mască, o bonetă medicală, mănuși, saboți, halate medicale etc.

Scoți hainele de stradă când ajungi la serviciu, de ce?

  • Igienă pentru pacienți

Îmbrăcămintea este în contact cu mediul tău și, prin urmare, cu microorganismele care îl însoțesc. Prin urmare, există un risc concret de contaminare prin îmbrăcăminte. A avea haine de lucru specifice, care vor fi purtate numai în interiorul unității de asistență medicală, limitează acest risc de contaminare.

  • Protecție pentru îngrijitori

Infirmierele care lucrează într-un „risc“ mediu în cadrul spitalului, trebuie să îmbrace articole de îmbrăcăminte medicale care sunt proiectate pentru a se proteja împotriva expunerii la fluidele corporale. Materialele care le constituie trebuie să le faciliteze și curățarea, în general se optează pentru un amestec de poliester și bumbac: rezistent și ușor de întreținut.

Calitatea ținutei asociate cu o frecvență zilnică de curățare reduce drastic riscul de contaminare.

  • Practic: haine concepute pentru un loc de muncă

Deoarece multe profesii din domeniul medical necesită o mobilitate semnificativă, împreună cu programele aglomerate, este mai bine să te simți confortabil în uniformă. Favorizarea calității ținutei pe care o porți zilnic va fi cea mai bună investiție pe care o poți face. În funcție de constrângerile profesionale ale locului tău de muncă, alege îmbrăcămintea potrivită, așa că începe prin a enumera cum ar arăta uniforma ideală: lungimea mânecii, cu sau fără buzunar.

Apoi, caută ținuta potrivită nevoilor/constrângerilor tale profesionale. Nu exclude estetica atunci când faci alegerea, deoarece respectul de sine este parțial determinat de imaginea pe care o trimiți altora. Imaginea ta ar trebui să fie în concordanță cu cine ești cu adevărat.

  • Asigură-ți o imagine profesională

Purtarea unor costume medicale permite pacienților să identifice rapid pe cei din spital. Dincolo de acest aspect practic, trebuie remarcat faptul că uniforma îi liniștește pe pacienți, îți reafirmă postura de profesionist și încurajează încrederea în îngrijire. Este un punct central într-o profesie de contact, dar și un mijloc de întărire a asigurării îngrijitorilor.

  • Consolidarea coeziunii echipei

O uniformă este un mijloc de comunicare externă (pentru pacient) dar și internă (între colegi). Aceasta va permite angajaților să se identifice cu un departament, ca o echipă. Coeziunea echipei este un factor cheie pentru eficiența și bunăstarea angajaților. Purtarea uniformei șterge diferențele pentru a se uni în jurul unei profesii comune.

  • O distanță profesională sănătoasă

Consultările sau îngrijirea necesită adesea contact fizic între îngrijitori și pacienți. Unii oameni s-ar putea să nu se simtă confortabil cu ideea apropierii fizice ca fiind intruzivă în intimitatea lor.

Uniforma medicală te identifică ca un profesionist din domeniul sănătății. Astfel, pune un cadru și o distanță între tine și pacient. Prin urmare, contactul va fi perceput ca fiind mai puțin personal și, prin urmare, mai puțin intruziv.

Distanțarea față de pacienți este benefică și pentru îngrijitorii care pot fi expuși unor situații complicate, comportamente care îi pot afecta moral. Crearea unui cadru este importantă, iar ținuta profesională este una dintre componentele sale.

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>