Nov

11

Care ar fi costurile procedurilor de ortodonție

#7

Un control dentar regulat este important, deoarece te ajută să îți menții dinții și gingiile sănătoase. Ar trebui să ai parte de o vizită dentară regulată cel puțin o dată la 6 luni sau conform recomandărilor medicului stomatologic.

Ce se întâmplă la vizita ta în cabinetul stomatologic?

Există 2 părți la o vizită dentară regulată – verificare sau examinare și curățare sau profilaxie orală. La controlul stomatologic, medicul stomatolog va verifica dacă există carii sau alte afecțiuni dentare. Razele X ar putea fi recomandate pentru a detecta cavitățile dintre dinți. Examenul va include, de asemenea, o verificare a plăcii și a tartrului pe dinți. Placa este un strat clar și lipicios de bacterii. Dacă nu este îndepărtat, se poate întări și deveni tartru. Nu poți îndepărta tartrul cu periaj și ață dentară. Dacă placa și tartrul se acumulează pe dinți, acestea pot provoca boli bucale.

Apoi, gingiile tale vor fi verificate. Acest lucru se va face cu un instrument special pentru a măsura adâncimea spațiilor dintre dinți și gingii. Cu gingii sănătoase, spațiile sunt superficiale. Când oamenii au boli ale gingiilor, spațiile pot deveni mai profunde.

De asemenea, controlul trebuie să includă o examinare atentă a limbii, gâtului, feței, capului și gâtului. Aceasta este pentru a căuta orice semne de probleme – umflături, roșeață sau posibile semne de cancer.

De asemenea, dinții tăi vor fi curățați la vizită. Periajul și folosirea aței dentare ajută la curățarea plăcii de pe dinți, dar nu poți îndepărta tartrul acasă. În timpul curățării, medicul dentist va folosi instrumente speciale pentru a îndepărta tartrul. Acest procedeu se numește detartraj. Chiar dacă nu îți dorești asta, informează-te asupra beneficiilor aduse și întreabă-ți medicul despre avantajele aduse și despre detartraj preț, pentru a lua cea mai bună decizie.

După ce dinții tăi sunt scalați, pot fi lustruiți. În cele mai multe cazuri, pentru aceasta se folosește o pastă granuloasă. Ajută la îndepărtarea oricăror pete de pe suprafața dinților. Pasul final este folosirea aței dentare. Profesionistul dentar va folosi ața dentară pentru a se asigura că zonele dintre dinți sunt curate.

Ce trebuie să faci între fiecare vizită la stomatolog?

Asigură-te că ai grijă de dinți și gingii între vizitele dentare regulate. Placa se formează întotdeauna pe dinți, dar o poți gestiona prin periere și folosirea aței dentare în mod regulat. Iată câteva sfaturi pentru o bună îngrijire orală la domiciliu.

  • Spală dinții cel puțin de două ori pe zi. Asigură-te că utilizezi o pastă de dinți care conține fluor.
  • Folosește ață dentară zilnic.
  • Folosește o apă de gură pentru a ajuta la controlul bacteriilor din plăci. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să îți menții respirația proaspătă.

Lucruri esențiale despre un control dentar regulat

Vizitele dentare regulate sunt importante, deoarece te ajută să îți menții dinții și gingiile sănătoase.

Există două părți ale unei vizite dentare regulate:

-Verificarea

-Curățarea

În timpul controlului stomatologic, medicul stomatolog îți va verifica starea generală de sănătate orală pentru orice zone cu probleme.

În timpul curățării, medicul dentist de la DentoCare Virtutii va îndepărta orice acumulare de placă și tartru și îți poate lustrui dinții.

Ar trebui să mergi la o vizită dentară regulată cel puțin de două ori pe an sau conform recomandărilor medicului stomatologic.

Posted in comunicat de presa, Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>