Oct

23

Poveste de succes ViewSonic pentru invatamantul online si hibrid

Intrucat perioada de aplicare a restrictiilor nu se stie cat va continua, iar functionarea scolilor in sistem online sau hibrid va fi modul de compromis pentru care scoala romaneasca nu este inca pregatita, solutiile de educatie digitala de succes pot reprezenta o sursa de inspiratie pentru decidentii din domeniul invatamantului din Romania.

In acest context, ViewSonic Corp., unul din furnizorii globali de solutii de educatie digitala, in parteneriat cu universitatea crestina Chung Yuan au lansat sala de curs hibrida ViewSonic. Aflata in cadrul universitatii crestine Chung Yuan, aceasta noua forma de sala de curs poate fi folosita pentru livestreaming si invatare sincrona sau asincrona pentru a desfasura activitatile de predare digitale. Prin crearea de astfel de activitati de invatare hibrida, precum predare interactiva in clasa si la distanta se vor putea satisface nevoile educationale si in era de dupa pandemie.

Pandemia COVID-19 a afectat majoritatea tarilor in mod diferit, iar sistemul educational la nivel global este deja puternic afectat, fiind dezbateri pe tema generatiei ”pierdute” din cauza neclaritatii in care functioneaza sistemul de invatamant din diverse tari. Multi profesori sunt in situatia in care doar o parte dintre elevi vin fizic la orele de curs, ceilalti participand la distanta din alte locatii. In urma unei serii vaste de interviuri cu profesionisti din domeniul educatiei, ViewSonic a identificat principalele provocari si probleme ale acestui nou mediu de predare si a lansat platforma educationala digitala myViewBoard ca raspuns pentru aceste nevoi.

James Chu, Chairman si CEO al ViewSonic spune: „Predarea a avansat in domeniul digital. Modelele hibride care combina invatamantul in clasa cu cel online sunt acum realizabile. Aceste modele vor avea un rol principal in asistarea elevilor sa isi continue dezvoltarea si in asigurarea calitatii educatiei oferite de scoli”.

K.C. Chang, presedintele universitatii crestine Chung Yuan a relatat: „Crearea salii de curs hibride ViewSonic a pus laolalta performantele tehnologiei pentru educatie a companiei ViewSonic cu experienta bogata in predare online a universitatii crestine Chung Yuan. Impreuna putem oferi software si hardware de care este nevoie pentru a face posibil invatamantul din clase si online, astfel incat legatura dintre profesor si elev sa ramana intacta.

Universitatea crestina Chung Yuan a implementat integrare digitala si predare online de multi ani, fiind in topul invatamantului online din Taiwan. Cu peste 3000 de cursuri incarcate pe platforma online a universitatii, aceasta a reusit sa faca fata provocarilor ce tin de distanta, provocari aparute in urma pandemiei, si a continuat sa ofere servicii educationale.

Sala de clasa hibrida ViewSonic va fi o prioritate pentru studentii de pe glob care invata limba mandarina. Conform spiritului proiectului, platforma va permite atat studentilor din Taiwan, absolventi in predarea mandarinei ca limba secundara, cat si profesorilor de peste ocean de limba mandarina sa invete si sa interactioneze prin tehnologia hibrida de la ViewSonic. Acest lucru poate fi un model de predare in timp real cu nivel ridicat de interactiune pentru restul lumii, scalare nelimitata si eficienta nemaiintalnita.

Chang adauga: „In semestrul urmator, cursurile de mandarina ale universitatii crestine Chung Yuan vor fi predate pe baza formatului hibrid pentru a construi un model de invatamant online deschis care permite interactiune in clasa, participare online si revizuire dupa curs.” Ca reactie la popularitatea in crestere a limbii mandarine, universitatea crestina Chung Yuan a fost prima institutie din Taiwan care a deschis un departament de predare a mandarinei ca limba secundara in 2002. Aproape 1000 de studenti au absolvit cursurile pana acum, printre care si multi din alte tari. Departamentul a fost deci o importanta baza de antrenament pentru profesorii de mandarina de pretutindeni.

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>