Sep

21

Sony prezintă Xperia 5 II, cel mai compact telefon Xperia cu tehnologie 5G care duce fotografia, gamingul și divertismentul la următorul nivel

Xperia 5 II_ Generic_cut_display

  • Cameră rapidă creată pe baza tehnologiei premiate dezvoltată de Sony pentru camerele foto Alpha, inclusiv Real-time Eye AF1pentru oameni și animale pentru realizarea portretului perfect de fiecare dată și tehnologie de top pentru autofocus ce permite fotografierea în rafală de până la 20 cadre pe secundă2, într-un sistem de 60 de calcule AF/AE pe secundă3 pentru momente de neratat, mereu cu focalizarea perfectă.
  • Primul smartphone din lume ce poate înregistra video slow-motion HDR la rezoluție 4K și 120 de cadre pe secundă4, capabil să capteze și să redea o imagine în slow-motion de până la 5 ori mai lent, pentru filmările la 24 de cadre pe secundă, extinzând astfel posibilitățile de exprimare cinematică.
  • Display imersiv CinemaWide™ OLED HDR de 6,1” și raport de aspect 21:9 și rezoluție FHD+ce oferă o acuratețe a culorilor fără precedent, datorită funcției Creator mode, de la CineAlta.
  • Construit pentru gaming, cu un display cu o rată de refresh de 120 Hz6și o reducere efectului Motion blur la 240Hz7 pentru o acțiune mai fluidă, la care se adaugă o rată de scanare la atingere la 240Hz5 și o îmbunătățire a timpului de răspuns tactilcu aproape 35% în comparație cu modelul anterior (Xperia 5) pentru sesiuni de gaming mai rapide și mai precise.
  • Noul standard de conectivitate 5G8și Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform și o baterie mare cu o capacitate de 4000mAh și încărcare rapidă pentru viteză și performanță optime
  • Dimensiunea perfectă care încorporează tehnologii Sony de ultimă generație, inclusiv puterea conectivității 5G, într-un design ergonomic compact (68mm x 8mm) care poate fi ținut cu ușurință în mână sau în buzunar.

Xperia 5 II a fost adăgat seriei impunătoare Xperia, și este acum al doilea telefon 5G al Sony, oferind un design compact fără compromisuri în cee ace privește performanța.

Xperia 5 II împrumută multe caracteristici de top de la modelul Xperia 1 II, inclusiv sistemul trei camere foto și optica ZEISS calibrată special pentru Xperia 5 II. De asemenea, este inclusă aplicația Photography Pro, cu tehnologie aliniată celei disponibile pe camerele Alpha, pentru AF/AE rapid și precis, Cinematography Pro, oferită de CineAlta pentru parametri și setări de culoare similare cu cele ale profesioniștilor din industria filmului și un display CinemaWide cu raport de aspect 21:9 pentru o experiență de vizionare plăcută. În plus, caracteristicile audio de top includ High-Resolution Audio, o mufă jack de 3,5 mm și difuzoare stereo orientate către partea frontală, dar și  Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform, toate într-un design frumos, subțire și compact, care se potrivește perfect în buzunar. De asemenea, se adaugă o rată de refresh de 120 Hz și o rată de scanare la atingere la 240Hz, pentru a oferi cea mai fluidă și mai precisă experiență de gaming.

Xperia 5 II_Call_of_duty

„Istoria Sony a fost înrădăcinată în tehnologie și inginerie, iar portofoliul nostru s-a extins pentru a include domeniul divertismentului, muzicii, filmului, jocurilor și multe altele”, a declarat Mitsuya Kishida, Președinte Sony Mobile Communications.  „Cu aceste caracteristici unice, smartphone-urile Xperia sunt dotate cu tehnologii avansate Sony într-un corp compact, cu o pasiune profundă de a depăși limitele a ceea ce este posibil.”

Portrete perfecte și momente de neratat, mereu la claritate maximă

Inspirat de „fratele” său mai mare (Xperia 1 II), Xperia 5 II este conceput utilizând tehnologia camerelor Sony Alpha, pentru rezultate de claritate maximă. Portretele perfecte nu sunt întotdeauna meticulos aranjate și realizarea de fotografii clare în momente spontane este capitolul la care Real-Time Eye AF își spune cuvântul. Indiferent dacă fotografiați oameni sau animale care se află în mișcare rapidă, funcția avansată Real-Time Eye AF se asigură că partea cea mai expresivă a feței este elemental central al cadrului, chiar și atunci când un ochi este acoperit sau când persoana se mișcă rapid.

Xperia 5 II imortalizează cele mai importante momente, oferind fotografiere AF continuă la 60 de calcule AF/AE pe secundă, ceea ce le permite utilizatorilor să capteze și să stocheze până la 20 de imagini (20 de cadre pe secundă) cu precizie uimitoare, focalizare precisă și expunere optimizată.

Xperia 5 II_Image_retouching

Sistemul versatil cu trei camere foto și trei distanțe focale diferite – 16mm/24mm/70mm – permite imortalizarea de peisaje frumoase și portrete, dar și funcția de zoom pentru diferite tipuri de subiecți. Optica ZEISS calibrată special pentru Xperia 5 II, alături de coating-ul ZEISS T* contribuie la realizarea unor imagini rafinate cu un contrast spectaculos, reducând reflexiile. Realizarea unor imagini de calitate este posibilă și la fotografierea în condiții de luminozitate scăzută, datorită senzorului mare de 1/1.7 inci, dar și motorului de reducere a zgomotului Bionz X™ pentru telefoane mobile.

Similar cu Xperia 1 II, noul model oferă tehnologia Photography Pro, o interfață dedicate utilizatorului dezvoltată în colaborare cu fotografii profesioniști, oferind opțiuni aliniate cu cele disponibile pe camerele Alpha, precum setarea ISO, a vitezei de fotografiere, indicator EV, oferind în același timp și suport RAW.

În plus, modul Cinematography Pro, inspirit de CineAlta, oferă acum și mai multe opțiuni pentru storytelling de calitate, prin realizarea de conținut cinematografic slow-motion dramatizat, făcând din Xperia 5 II primul smartphone din lume care poate filma slow-motion 4K HDR la 120 de cadre pe secundă și care poate capta și reda conținut slow-motion de până la cinci ori mai lent atunci când este setat la 24 cadre pe secundă. Telefonul poate înregistra și la raport de aspect 21:9 la 24/25/30/60 cadre pe secundă9, pentru a extinde posibilitățile de exprimare cinematografică. În plus, opt pre-seturi de culoare diferite le permit utilizatorilor să adapteze atmosfera scenelor captate diferitelor stiluri cinematografice. Totul în timp ce tehnologia unică Sony de filtrare inteligentă a zgomotului provocat de vânt, ce folosește un sistem premiat de separare audio, reduce interferențele vântului, pentru înregistrare mai clară.

Gaming în mișcare

Combinația de funcționalități premium ale lui Xperia 5 II îl transformă într-un dispozitiv mobil de gaming foarte puternic. Acesta îi transpune pe utilizatori în mijlocul acțiunii cu un display imersiv cu raport de aspect 21:9 – iar datorită funcționalității Game Enhancer, performanței foarte mari, ecranului cu o rată de împrospătare de 120Hz și ratei de scanare la atingere de 240Hz, Xperia 5 II pune utilizatorul în avantaj pentru a câștiga fiecare joc. Toate funcționalitățile au fost dezvoltate lucrând îndeaproape cu gameri e-sports pentru a asigura cea mai bună experiență.

Display-ul cu raport de aspect 21:9 este mai lat decât ecranele obișnuite, astfel încât să arate cât mai mult din acțiune – pentru ca utilizatorii să își poată vedea adversarii înainte să fie zăriți, oferind un avantaj, în special în jocurile de tip first-person shooter. Display-ul nu doar că oferă o imagine clară și neobstrucționată în joc pe ecranul cu o rată nativă de împrospătare de 120Hz, dar și obiectele care se mișcă rapid sunt randate clar pentru o experiență cât mai fluidă. Dar Xperia 5 II nu se oprește aici – cu o rată de 240Hz de reducere a efectului Motion Blur, ecranul reîmprospătează imaginea de 240 de ori pe secundă pentru ca acțiunea să fie cât mai clară.

Xperia 5 IICamera_Main

Pentru jocurile care necesită o mișcare rapidă a degetelor, Xperia 5 II oferă avantajul maxim. Acesta dispune de o rată de scanare la atingere de 240Hz, care este de patru ori mai mare decât a modelului anterior10 – iar acest lucru înseamnă că acțiunea se petrece exact așa cum utilizatorul își dorește pentru precizie și control sporit. Răspunsul tactil a fost îmbunătățit cu 35% comparativ cu modelul precedent, sistemul recunoscând atingerea chiar în momentul în care aceasta a fost făcută.

Funcția Game Enhancer oferă o serie de funcționalități și setări care îi ajută pe utilizatori să își îmbunătățească experiența de joc și în același timp să câștige mai des în modul Competition. Mai mult, aceștia pot împărtăși cele mai bune momente prin intermediul capturilor de ecran și clipurilor audio sau video. HS Power Control permite, de asemenea, sesiuni mai lungi de gaming fără supraîncălzirea dispozitivului.

Pentru a duce experiența de gaming și mai departe, utilizatorii pot conecta un PlayStation®4 DUALSHOCK®411 Wireless Controller și pot juca jocuri de pe Android pentru o experiență autentică de gaming. Xperia este smartphone-ul official al Campionatului Mondial din 2020 de Call of Duty®: Mobile, iar Xperia 5 II este gata să răspundă acestei provocări. Fie că utilizatorii aleg să joace doar pentru distracție sau vor să câștige titlul, Xperia 5 II poate oferi o experiență de gaming optimizată prin colaborarea unică alături de Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

Dimensiuni de buzunar perfecte pentru divertisment

Xperia 5 II este perfect pentru iubitorii de filme, cu un display CinemaWide™ OLED HDR de 6,1” și raport de aspect 21:9 și rezoluție FHD+, ce pune în palmele utilizatorului experiența unui ecran wide. Mai mult, prin intermediul conectivității 5G, utilizatorii pot descărca și viziona conținut mai rapid ca niciodată. Reproducerea culorilor atunci când utilizatorul urmărește filme este excelentă, inspirată din tehnologiile profesionale Sony folosite în producții de top de la Hollywood, funcția Creator Mode de la CineAlta aduce conținutul la viață exact așa cum a fost gândit de creatori. Procesorul X1™ pentru dispozitive mobile aduce tehnologie BRAVIA HDR remasterizată către tot ceea ce urmărește utilizatorul, oferind o îmbunătățire a contrastului, culorilor și clarității imaginii, indiferent de conținut și chiar și pentru serviciile de streaming. În tot acest timp, rata de reîmprospatare a ecranului de 120Hz asigură o experiență de browsing cât mai bună.

Gama Xperia este sinonimă cu o calitate audio excelentă, iar acest lucru nu se oprește odată cu Xperia 5 II, care îmbunătățește experiența imersivă de divertisment. Utilizatorii pot viziona filme cu sunet Dolby Atmos® calibrat special alături de Sony Pictures Entertainment pentru o experiență de sunet surround multi-dimensională. Și muzica se aude mai bine datorită sunetului calibrat împreună cu Sony Music Entertainment pentru a livra o experiență de ascultare cu adevărat autentică. Funcția 360 Reality Audio cu tehnologia unică de decodificare implementată hardware optimizează calitatea sunetului atunci când muzica este ascultată prin intermediul platformei TIDAL12. Iar noii abonați TIDAL vor primi 3 luni de TIDAL Hi-Fi, gratuit, atunci când vor cumpăra un Xperia 5 II13, bucurându-se inclusiv de experiența 360 Reality Audio.

Muzică de înaltă calitate poate fi ascultată datorită difuzoarelor stereo poziționate în partea frontală sau prin intermediul unor căști, fie wireless, fie prin mufa jack de 3.5mm. Cablul oferă o separare mai bună între partea stângă și dreaptă, reducând zgomotul semnalului la un imperceptibil 20dB – cu peste 90% mai mic decât în cazul căștilor care dispun de USB-C.

Indiferent de formatul în care utilizatorul ascultă, Xperia 5 II asigură că acesta beneficiază de cea mai bună calitate. Pe lângă High-Resolution și High-Resolution Wireless Audio14Xperia 5 II oferă DSEE Ultimate, o tehnologie care îmbunătățește calitatea muzicii digitale prin intermediul inteligenței artificiale. Aceasta îmbunătățește automat frecvența audio și raza dinamică în timp real, ducând fiecare melodie mai aproape de audiția de înaltă calitate.

Xperia5 II_Design_Compact_Blue

Compact, dar puternic

La doar 68 mm lățime și 8mm grosime, Xperia 5 II este conceput special pentru utilizarea cu o singură mână – fiind, de asemenea, conceput cu o formă mai moale la colțuri decât predecesorul său pentru mai mult confort în mână sau buzunar.

Dimensiunea compactă nu îl face și mai puțin puternic, astfel că Xperia 5 II dispune de o puternică baterie de 4,000mAh cu încarcare rapidă care ajunge la 50% în doar 30 de minute15. Cu o istorie importantă în dezvoltarea tehnologiilor dedicate bateriilor, pentru a îmbunătăți durata de viață a acestora, Sony arată că Xperia 5 II va avea o baterie sănătoasă chiar și după 2 ani de utilizare16.

Construit pentru viteză, Xperia 5 II se poate conecta la rețele ultra-rapide 5G, oferind utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de descărcări de înaltă calitate fără compromisuri și o experiență fluidă de streaming – chiar și pentru fișiere de înaltă rezoluție – rapid și ușor. Platforma Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile și sistemul Snapdragon X55 5G Modem-RF permit utilizatorilor să își îmbunătățească experiențele de gaming, captare sau multi-tasking și să se conecteze mai rapid ca niciodată cu ajutorul vitezelor multi-gigabit 5G, în același timp îmbunătățind performanța pentru CPU și GPU cu 25% față de modelul precedent.

Modelul nu este doar compact, ci oferă și o utilizare fără griji, datorită ratingului IP65/68 de rezistență la umiditate17 și învelișului Corning® Gorilla® Glass 6 pe ambele laturi, transformându-l într-un dispozitiv solid și foarte frumos realizat.

Accesorii

Partenerul perfect pentru Xperia 5 II este husa modernă Style Cover cu stand, care oferă un unghi de vizionare confortabil pentru conținut video sau pentru gaming atunci când se folosește împreună cu un controller. Suportul este discret încorporat în spatele carcasei, oferind în același timp un confort sporit la ținerea în mână. Husa cu stand încorporat este disponibilă pentru cumpărare separat, în două variante de culoare, negru și albastru.

Disponibilitate

Xperia 5 II va fi disponibil în variantele de culoare negru și albastru cu AndroidTM 10 începând cu toamna anului 202018.

Despre Sony Corporation

Sony Corporation este o companie din domeniul divertismentului cu o fundație solidă în domeniul tehnologiei. De la jocuri și servicii de rețea la muzică, imagini, electronice, semiconductori și servicii financiare, scopul companiei Sony este acela de a aduce emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei. Pentru mai multe informații vizitați http://www.sony.net

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>