Oct

13

O datorie care se transmite din generatie in generatie!
download

Termenul de “reciclare” este de ani buni in dictionarele romanesti, insa pana de curand a inceput sa fie si aplicat. Cel mai important este ca parintii isi invata deja copiii sa diferentieze deseurile pentru a fi reciclate.

Avand de unde invata, trecutul ne-a aratat ca muntii de deseuri nu sunt tocmai benefici pentru sanatatea noastra si pot afecta si mediul inconjurator. Nu putem da foc deseurilor, deoarece aceasta actiune nu face decat sa polueze aerul pe care il respiram si sa genereze in ploi acide.

O poluare in masa este ultimul lucru pe care o tara si-l poate dori. De aceea, este important sa stim cum sa reciclam si a intelegm ce obtinem prin acest proces.

Reciclarea este procesul de descompunere si reutilizare a materialelor care altfel ar fi aruncate la gunoi si pierdute definitiv.  Lasand aspectele teoretice deoparte, ne-am propus astazi sa prezentam beneficiile reciclarii, astfel incat fiecare cititor al paginii noastre sa inteleaga faptul ca in spatele legilor drastice privind reciclarea stau idei si principii solide, benefice comunitatilor.

Beneficiile reciclarii pentru mediu

-prin reciclare se poate stopa cresterea depozitelor de deseuri care nu numai ca polueaza masiv mediul, dar creeaza si o imagine dezolanta a oraselor, distrugand sanatatea celor care locuiesc in preajma celebrelor “gropi de gunoi”.

-recicland, poluantii eliberati in apa si aer se diminueaza considerabil, contribuind la stoparea factorilor care deterioreaza sanatatea populatiei.

-prin reciclare se reduc emisiile de gaze cu efect de sera din admosfera.

-prin reciclare economisim pe termen lung cheltuielile comunitatii cu energia. Ca sa intelegeti mai bine, ganditi-va ca un singur bec poate fi alimentat timp de patru ore cu energia economisita de la o singura sticla reciclata!

-prin reciclare se conserva resursele naturale ale Pamantului.

Beneficiile reciclarii pentru economie

-studiile demonstreaza ca reciclarea, privita ca un obicei normal, poate genera locuri de munca, atat in cadrul firmelor care se ocupa cu colectarea deseurilor, a celor care se ocupa cu reciclarea lor sau, de ce nu, in cadrul celor care se ocupa cu consultanta de mediu.

-reciclarea faciliteaza cresterea veniturilor unei categorii de membrii ai comunitatii, prin valorificarea materialelor colectate la diverse unitati de colectare.

-pentru fiecare loc de munca creat in industria de gestionare a deseurilor, reciclarea creeaza alte patru.

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>