Sep

8

Xperia 5 se alătură seriei de flagship-uri Sony și aduce experiențe creative spectaculoase, cu un design subțire și compact

Xperia 5 Black (15)

  • Format subțire și compact, cu un design sofisticat, perfect pentru purtarea în buzunar
  • Sistem foto cu trei obiective cu tehnologia premiată Eye AF implementată pe modelele de camere Sony Alpha™, fotografiere continuă în rafală la 10 cadre pe secundă cu funcțiile AF/AE (Auto Focus și Auto Exposure) activate, cu posibilitatea creșterii până la 30 de cadre pe secundă
  • Display Full HD+ OLED de 6,1 inci, cu raport de aspect 21:9 CinemaWide™ și sunet Dolby Atmos®
  • Aplicație Game enhancer îmbunătățită, pentru înregistrarea gameplay-ului, dar și pentru modificarea vocii

Berlin, IFA, 5 Septembrie 2019 Sony continuă evoluția în materie de smartphone-uri prin lansarea Xperia 5, cel mai nou model din seria de flagship-uri a companiei, și aduce tehnologiile-cheie regăsite pe Xperia 1 într-un smartphone compact, modern și subțire.

„Cu Xperia 5 am adus ceea ce i-a cucerit pe utilizatori la modelul Xperia 1 într-un design mai mic, cu cele mai noi tehnologii premiate Sony”, a declarat Mitsuya Kishida, Președintele Sony Mobile Communications. „Xperia 5 continuă să aducă o performanță fără compromisuri și experiențe de top pe smartphone, pe care doar Sony le oferă”.

Tehnologii avansate într-un format subțire și compact

Xperia 5 vine cu cele mai performante funcționalități ale Xperia 1 într-un format mai mic, păstrând, în același timp, display-ul cu raport 21:9 CinemaWide. Rama subțire din metal este protejată cu ajutorul Corning® Gorilla® Glass 6 care îmbracă atât fața, cât și spatele telefonului, în vreme ce testele IP65/IP68 garantează rezistența la apă și calitatea componentelor.

Xperia 5 Family (5)

Display-ul CinemaWide cu raport de aspect 21:9 oferă posibilitatea utilizării unei suprafețe mai mari a ecranului și este ideal pentru rularea simultană a două aplicații. Utilizatorii pot recurge cu ușurință la opțiunea Split Screen datorită Side sense, aplicația care segmentează ecranul 21:9 în mai multe ferestre, sau prin comandă vocală.

Trei camere, trei obiective, posibilități infinite

Xperia 5 este dotat cu procesorul BIONZ X™ conceput pentru telefoanele mobile, dar și cu un sistem foto triplu cu senzori de 12MP și stabilizare de imagine Optical SteadyShot™. Cu un obiectiv de 16mm pentru cadre super-wide, de 26mm pentru scenarii de zi cu

zi sau 52mm pentru portrete și zoom (echivalentul a 35mm), ești astfel

pregătit pentru orice ocazie.

Odată cu Xperia 1, Sony a introdus pentru prima dată tehnologia Eye AF pe un smartphone, iar pentru modelul Xperia 5, compania duce inovația cu un pas mai departe și adaugă îmbunătățiri inspirate de camerele Sony Alpha. Xperia 5 va oferi posibilitatea de fotografiere continuă cu până la 10 cadre pe secundă cu funcțiile AF/AE tracking activate (Auto Focus și Auto Exposure).  Xperia 5 a crescut și frecvența de calcul AF/AE până la 30 de cadre pe secundă, pentru captarea cu precizie a subiecților aflați în mișcare.

Smartphone-ul permite realizarea de fotografii spectaculoase în condiții de lumină scăzută, datorită obiectivului luminos cu diafragmă F1.6, a densității pixelilor de 1.4μm și senzorului de imagine Dual Photo Diode. Alături de tehnologia RAW de reducere a zgomotului, Xperia 5 oferă imagini clare chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

Xperia 5 continuă să ducă experiența cinematografică pe mobil la nivelul următor, cu ajutorul inginerilor care lucrează în cadrul diviziei profesionale de realizare a camerelor digitale Sony. Funcția Cinema Pro, powered by CineAlta, a fost îmbunătățită și le permite utilizatorilor să realizeze proiecte variate la setări diferite, dar și flexibilitatea de a ajusta balansul de alb, focalizarea manuală și nivelul de înregistrare audio, pentru a obține filmări exact așa cum își doresc.  Pentru o experiență completă, aceștia pot acum să decupeze clipuri video individuale și să le îmbine pentru a realiza o operă cinematografică în orice moment.

În premieră pentru Xperia 5, funcția „Photography advice” ajută la preîntâmpinarea provocărilor fotografice, precum plasarea degetului în fața camerei sau un subiect care închide ochii în momentul capturii, oferind astfel garanția imaginii perfecte.

Modelul Xperia 5 este compatibil și cu aplicația mobilă Sony „Imaging Edge™” , prin care utilizatorii pot transfera cu ușurință fotografiile către o cameră compatibilă Alpha sau Cyber-shot™, în așa fel încât să poată verifica rapid calitatea lor. De asemenea, aceștia pot distribui conținutul realizat cu Xperia 5 direct pe platformele de social media.

WF-1000XM3 & Xperia 5

Imersiune în conținutul pe mobil, cu ecranul CinemaWide cu aspect 21:9 și sunetul Dolby Atmos

Xperia 5 aduce raportul de aspect 21:9, specific cinema, într-o formă mai mică, pentru o experiență de vizualizare potrivită intenției creatorului.

Ecranul Full HD+ OLED de 6,1 inchi, cu raport de aspect 21:9 CinemaWide™ funcționează pe baza tehnologiilor de televiziune premiate Sony BRAVIA® cu procesor X1™ pentru mobil și încorporează și tehnologia HDR (High Dynamic Range) ce remasterizată pentru mai mult contrast, mai multă culoare și claritate superioară.

Xperia 5 încorporează și modul „Creator” oferit de CineAlta și inspirat de funcția Master Monitor de reproducere a culorii, care aduce mai multă acuratețe a culorilor, chiar și în mișcare. La fel ca Xperia 1, Xperia 5 are o gradație a tonurilor pe 10 biți și poate reda, astfel, un număr infinit de nuanțe, dar și tonuri adânci de negru și un alb mult mai natural. Display-ul, alături de procesorul de imagine special dezvoltat suportă un spațiu lărgit de culoare ITU-R BT.2020 și deasemenea DCI-P3 cu Illuminant D65.

Factorul „entertainment” este amplificat și de Dolby Atmos, perfecționat în colaborarea cu Sony Pictures Entertainment, pentru o experiență imersivă, atunci când se folosesc căștile sau boxele stereo încorporate Xperia 5. Cu tehnologiile audio Sony, redarea audio de înaltă rezoluție, atât printr-o conexiune pe fir, cât și wireless, DSEE HX și boxele stereo oferă posibilitatea audiției muzicii în cea mai pură formă a sa.

Pentru completarea experienței de divertisment, utilizatorii pot să își îmbunătățească parametrii de gaming cu ajutorul Game enhancer, care le permite înregistrarea gameplay-ului la 20 de cadre pe secundă și sintetizarea vocii cu ajutorul funcției de schimbare a vocii.

Conectivitate pentru entertainment

Xperia 5 aduce funcția „Smart connectivity” pentru ca utilizatorii să se asigure că rămân conectați întreaga zi la rețeaua optimă. Aceasta folosește motorul de deep learning al Sony (Neural Network Libraries) pentru a analiza semnalele Wi-Fi și a preveni problemele legate de conectivitate care pot apărea în viitorul apropiat. Funcția „Smart connectivity” va trece automat către LTE atunci când anticipează orice fel de blocaj în ceea ce privește conexiunea Wi-Fi, pentru conectivitate optimă neîntreruptă.

Modelul Xperia 5 este dotat cu cel mai nou procesor Qualcomm® Snapdragon™ 855 Mobile Platform, cu modem integrat X24 LTE, pentru performanță îmbunătățită, cu ajutorul conexiunii LTE. Acesta include și tehnologia MIMO 4 x 4, care suportă toate frecvențele LTE, inclusiv pe cele joase, pentru conexiune continuă, chiar și în zonele cu acoperire slabă a semnalului.

Xperia 5 vine și cu funcția „Smart Stamina”, cesuportă încărcare rapidă USB PD și are o baterie de 3140 de miliamperi, pentru divertisment pe parcursul întregii zile.

Smartphone-ul Xperia 5 poate fi asortat stilului personal și este disponibil în patru variante de culoare: Albastru, Roșu, Negru și Gri. Pentru Xperia 5 sunt disponibile și huse Style Cover View în culori similare, care permit utilizatorilor să vizualizeze notificările și conținutul afișat pe ecran atunci când partea superioară este închisă, dar și Style Cover Black, care ajută la protejarea telefonului de accidente și noua variantă Style Cover Leather.

Disponibilitate

Xperia 5 funcționează pe baza Android™ 9 Pie și va fi disponibil din octombrie 2019.  Începând de săptămâna viitoare, Xperia 5 poate fi precomandat în piețele selectate din Europa, într-un pachet special completat de căștile cu Noice Cancelling lider în industrie.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>