Jun

8

Scutece speciale
169498

Chiar daca scutecele sunt rezervate de cele mai multe ori pentru copii sub 3 ani, exista si exceptii in randul adultilor.

Scutecele pentru incontinenta de adulti sunt cel mai des folosite de catre batrani, bolnavi sau gravide. Atunci cand boala sau conditia corporala devine prea grea si persoana nu mai reuseste sa se controloze, scutecele sunt cea mai buna solutie.

Magazinul mkd-medicale.ro ofera o gama variata de scutece Hartmann si scutece Molicare.

Aceste doua brand-uri sunt recunoscute la nivel global pentru eficienta lor.

Desi acest subiect poate sa jeneze pe majoritatea, incontinenta trebuie inteleasa pentru a fi rezolvata.

169498

Incontinenta, pierderea involuntara de urina, ocazionala sau permanenta, in cantitate mica sau insemnata, este o problema stanjenitoare si greu de destainuit! Multe dintre persoanele afectate refuza sa vorbeasca despre acest subiect, simtindu-se jenate si considerand ca sunt singure in aceasta situatie. In realitate aceasta afectiune este destul de raspandita, afectand aproximativ 5% din populatia totala, acest procent crescand simtitor dupa o anumita varsta, in special in cazul femeilor. Incontinenta in sine nu este o afectiune care sa va puna viata in pericol dar, fara o ingrijire adecvata, poate afecta profund calitatea vietii, ducand deseori la tulburari emotionale, izolare si chiar depresie.

Atunci cand vine vorba de scutece Molicare multe persoane au tendinta sa aleaga o marime mai mare decat cea necesara din dorinta de a avea un produs cu o capacitate de absorbtie superioara. In practica insa, un scutec prea mare nu se fixeaza perfect pe corp, alunecand sub greutatea urinei si ducand la scurgeri prin partile laterale, ceea ce duce la perceptia gresita ca produsul este nesatisfacator. Spre deosebire de scutecele pentru copii, cele pentru adulti se aleg in functie de circumferinta taliei masurata in centimetri, in general fiind disponibile 3 marimi diferite: S pentru circumferinte de 50 – 80 cm, M pentru 75 – 120 cm si L pentru 100 – 150 cm.

Trebuie retinut de asemenea ca un scutec mai gros nu ofera neaparat o protectie mai buna. Corpul absorbant al scutecelor este format din fulgi de celuloza si granule de polimer superabsorbant. Capacitatea de absorbtie a unui scutec depinde de cantitatea de polimer continuta, cu cat aceasta este mai mare cu atat scutecul poate absorbi mai mult lichid. Rolul polimerului superabsorbant este de a ingloba urina si a o transforma in gel, impiedicand astfel umezirea suprafetei scutecului chiar si sub actiunea greutatii corpului. In acelasi timp, polimerul superabsorbant contine molecule care neutralizeaza mirosurile neplacute, facand astfel posibila pastrarea scutecului pentru mai multe mictiuni. Pe de alta parte, un scutec cu continut mare de celuloza, oricat de voluminos si absorbant ar parea, nu va putea retine decat o cantitate redusa de urina. In momentul in care celuloza se imbiba cu lichid, suprafata scutecului va ramane umeda, afectand pielea, iar produsul va incepe sa curga la urmatoarea mictiune.

Mkd-medicale.ro ofera solutii foarte convenabile atunci cand vine vorba despre scutece pentru incontinenta, deoarece magazinul este intotdeauna aprovizionat cu produse corespunzatoare pentru a face viata mai usoara celor care chiar au nevoie. Aceste scutece nu trebuie sa lipseasca din recuzita nici unui cabinet medical!

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>