Feb

28

Nokian Tyres primește distincția RobecoSAM Silver Class pentru sustenabilitate

Imagine 2

Nokian Tyres se află, din nou, pe lista celor mai sustenabile companii din lume. Compania a primit distincția Silver Class în anuarul RobecoSAM Sustainability Yearbook 2019, care a fost publicat în luna februarie a acestui an.

Nokian Tyres este una dintre cele două companii finlandeze și singura companie din secțiunea Auto Components care reușește să obțină distincția Silver Class. Anul trecut, Nokian Tyres a primit distincția Bronze Class.

În secțiunea Auto Components au fost evaluate 39 de companii, ceea ce face ca recunoașterea să fie și mai valoroasă în rândul companiilor din industrie.

„Suntem bucuroși să vedem că eforturile noastre în diferite domenii de sustenabilitate au dat roade. Suntem devotați obiectivelor noastre pe termen lung, iar aceste recunoașteri ne încurajează să continuăm în aceeași manieră“, este de părere Teppo Huovila, vice-președinte, Calitate & Sustenabilitate, Nokian Tyres.

RobecoSAM este o companie cu experiență în analiza sustenabilității, a cărei evaluare anuală se concretizează într-un raport deosebit de cuprinzător și echitabil despre modul în care este implementată sustenabilitatea în companiile din întreaga lume.

Care sunt elementele de care ne mândrim:

REZISTENȚA LA RULARE CU 8% MAI MICĂ

Am reușit să reducem rezistența la rulare a anvelopelor noastre în medie cu 8% între 2013-2018. Reducerea medie de 8% a rezistenței la rulare a anvelopelor noastre vândute în anul 2018 reduce emisiile de CO2 în fiecare an cu echivalentul emisiilor anuale ale unui număr de 65.000 de autoturisme.

ELIMINAREA RISCURILOR PENTRU SĂNĂTATE

Nokian Tyres au fost pionieri în eliminarea posibilelor pericole pentru sănătate ale materiilor prime. Am fost primii din industrie care au renunțat la utilizarea uleiurilor înalt aromatice. Folosim materii prime regenerabile, cum ar fi uleiul de rapiță în anvelopele de iarnă și uleiul de pin în anvelopele de vară, și căutăm în mod activ noi soluții.

ENERGIA SOLARĂ

Am instalat panouri solare în depozitul nostru de anvelope din Vermont, SUA. Panourile solare generează energie regenerabilă și curată pentru alimentarea instalației de distribuție.

Evaluarea anuală RobecoSAM a sustenabilității corporative se concentrează pe factorii materiali din punct de vedere financiar, care afectează factorii cheie de valoare ai companiei. Capacitatea unei companii de a inova, de a atrage și păstra talentele sau de a-și îmbunătăți eco-eficiența operațională sunt importante pentru investitori, deoarece influențează poziția competitivă a unei companii și performanța financiară pe termen lung.

Pentru anuarul Sustainability Yearbook 2019, RobecoSAM a evaluat peste 2.600 de companii cotate la bursă, pe baza informațiilor din 2018.

Categoria Auto Components a anuarului RobecoSAM poate fi văzută aici.

(https://yearbook.robecosam.com/fileadmin/Files/Industries/Auto_Components.pdf)

Descărcați fotografii de aici: www.nokiantyres.com/sustainabilityphotos

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>