Feb

26

Nokia introduce cinci noi smartphone-uri: experiențe în premieră pentru întreaga gamă și reală inovație în fotografie Portofoliul de smartphone-uri Nokia continuă să ofere cea mai bună experiență Android™, care se îmbunătățește continuu

hmd_nokia-4.2-1

Nokia introduce:

  • Nokia 9 PureView – primul telefon din lume dotat cu cinci camere principale și lentile ZEISS, cu ajutorul căruia videoprocesarea computerizată a imaginii devine accesibilă tuturor celor pasionați de fotografie și tehnologie.
  • Nokia 4.2 – design și tehnologie de ultimă generație, un buton dedicat Google Assistant și calitate excelentă a imaginilor, la un nivel mai accesibil.
  • Nokia 3.2 – noul nivel de referință pentru acest segment, ecran mare, baterie cu autonomie de 2 zile, buton Google Assistant accesat vocal.
  • Nokia 1 Plus – smartphone entry-level de ultimă generație, cu cea mai recentă versiune Android 9 Pie (ediție Go) și design de înaltă calitate.
  • Nokia 210 – cel mai accesibil model cu conexiune la internet și cel mai recent membru al segmentului de telefoane clasice, pe care Nokia e lider de piață.
  • Două noi accesorii, încărcătorul wireless Nokia și încărcătorul wireless portabil Nokia

București, 25 februrie 2019 – HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane și tablete, a prezentat, în cadrul Mobile World Congress, cinci noi smartphone-uri cu Android, printre care și primul smartphone din lume dotat cu cinci camere foto, Nokia 9 PureView. Având ca misiune furnizarea tehnologiei de calitate pentru toți utilizatorii, noile telefoane Nokia sunt la fel de diverse precum nevoile consumatorilor la care răspund. De la Nokia 9 PureView la Nokia 210 – cel mai accesibil telefon cu conexiune la internet – consumatorii pot avea încredere că există un model Nokia care satisface nevoile lor specifice.

Imagine inovatoare pentru entuziaști

Nokia 9 PureView este primul telefon din lume dotat cu cinci camere principale și lentile ZEISS, cu ajutorul căruia videoprocesarea computerizată a imaginii devine accesibilă tuturor celor pasionați de fotografie și tehnologie. Fiecare fotografie realizată cu Nokia 9 PureView este în format HDR, cinci camere captând simultan imaginea și compunând-o într-o fotografie de 12MP cu o dinamică și o profunzime a câmpului deosebite. Conceput pentru nevoile fotografilor, Nokia 9 PureView oferă de asemenea posibilitatea de a captura imagini în format RAW „DNG” necomprimat și de a le edita direct pe telefon prin Adobe Lightroom. Se spune că 50% din arta fotografiei este în post-producție, Nokia 9 PureView oferind toate atributele pentru a străluci în acest domeniu.

Noutate: O nouă formă de interacțiune cu telefonul, prin intermediul butonului Google Assistant

Vocea schimbă modul în care oamenii interacționează cu smartphone-urile lor. Având ca misiune furnizarea tehnologiei de calitate pentru toți utilizatorii, smartphone-urile Nokia oferă acces rapid la Google Assistant cu ajutorul unui buton dedicat, disponibil începând cu noile modele Nokia 4.2 și Nokia 3.2.

Butonul Google Assistant va revoluționa modul în care utilizatorii interacționează cu smartphone-ul lor. O simplă apăsare de buton oferă acces instantaneu la Google Assistant pentru a obține indicații de orientare, efectua apeluri, asculta muzică și obține răspunsuri mai repede ca oricând. Prin dubla apăsare a butonului, Google Assistant afișează o imagine de ansamblu a zilei cu sugestii și informații personalizate, inclusiv informații despre transport și programări din calendar, pentru ca utilizatorul să nu piardă niciodată o întâlnire. Prin apăsarea prelungită a butonului, utilizatorul poate activa modul walkie-talkie, cu ajutorul căruia este activată căutarea vocală prin Google Assistant.

Experiență îmbunătățită continuu pentru smartphone-urile Nokia

Parteneriatul cu Android One pentru toate produsele din portofoliul global garantează trei ani de actualizări de securitate lunare și doi ani de actualizări ale sistemelor de operare, pe o gamă largă de smartphone-uri Nokia care oferă o experiență Android ce se îmbunătățește continuu. Fiecare telefon este actualizat cu cele mai recente inovații oferite de AI, la cele mai înalte standarde de securitate oferite de Google Play Protect. Având un sistem pur Android, smartphone-urile Nokia nu necesită schimbări inutile de UI sau procese ascunse, care ar micșora durata de viață a bateriei sau ar

încetini-o, astfel încât consumatorii se pot bucura de telefon pentru mai mult timp. Fiecare dintre noile telefoane vine cu un număr limitat de aplicații preinstalate, astfel încât să existe mai mult spațiu de stocare, dar și cu cele mai noi inovații care susțin performanța zilnică.

Android Enterprise Recommended

Nokia oferă unul dintre cel mai variate portofolii de modele Android Enterprise Recommended, de la Nokia 9 PureView și până la Nokia 3.2. Programul Android Enterprise Recommended oferă clienților din companii încrederea că toate smartphone-urile validate de program au fost aprobate de Google pentru îndeplinirea standardelor de afaceri, ce includ un set ridicat de specificații pentru hardware, software, implementare, actualizări de securitate și experiența utilizatorului.

Florian Seiche, Chief Executive Officer HMD Global, a declarat:

„Am avut o reacție extraordinară din partea consumatorilor pentru întreg portofoliul nostru de produse, datorită abordării noastre unice privind utilizarea Android, care oferă o experiență pură, sigură și mereu actualizată. Am îndeplinit acest angajament, schimbând paradigma smartphone-urilor și oferind o experiență de utilizare care se îmbunătățește continuu. Astăzi, cu aceste noi telefoane, facem un pas înainte, punând la dispoziție cele mai recente inovații Google în întregul portofoliu de produse.”

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, a declarat:

„Astăzi folosim experiența noastră în inovare pentru a face un demers curajos – introducerea unei abordări cu adevărat revoluționare în materie de imagine cu Nokia 9 PureView. Mai mult, considerăm că experiențele deosebite ar trebui să fie disponibile pentru toți utilizatorii, motiv pentru care oferim experiențe de ultimă generație, cum ar fi design uimitor, cele mai bune servicii Google, inclusiv butonul dedicat Google Assistant, și o tehnologie excelentă de afișaj și imagine, la cele mai accesibile variante de până acum. Toate acestea vin cu atenția la design și durabilitatea ce caracterizează un smartphone Nokia. Iar prin promisiunea Android pentru o experiență de utilizare pură, sigură și actualizată, asigurăm utilizatorii că telefonul lor va deveni din ce în ce mai bun în timp.”

Pekka Rantala, Director Marketing HMD Global a declarat:

„Cu promisiunea unică a brandului Nokia, schimbăm așteptările pe care oamenii le au de la smartphone-urile lor. În plus față de livrarea permanentă privind fiabilitatea și durabilitatea pe care consumatorii le așteaptă de Nokia, le oferim cea mai buna experiență Android pe smartphone-urile Nokia. Cu doi ani de actualizări pentru sistemul de operare și trei ani de actualizări lunare în termeni de siguranță, telefoanele Nokia rămân în top și oferă o experiență care se îmbunătățește continuu. ”

Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView este primul sistem din lume cu cinci camere foto, cu ZEISS Optics. Cei doi senzori de culoare pentru imagini vibrante și trei senzori monocromatici sincronizați asigură claritate și detalii. Toate cele cinci camere lucrează simultan pentru a colecta aproape de 10 ori cantitatea de lumină față de senzorul standard al unui smartphone obișnuit. Fiecare imagine realizată cu Nokia 9 PureView este format HDR, având o dinamică de 12.4 și o adâncime de 12 MP. Fiecare imagine JPEG de 12 MP conține numeroase detalii și o textură extraordinară, atât în condiții de luminozitate ridicată, cât și în condiții de umbră. Spectrul de adâncime permite realizarea unui efect bokeh, oferind posibilitatea de a ajusta focusul în Google Photos după realizarea fotografiei. Dotat cu platforma Qualcomm® Snapdragon™ și cu un co-procesor dedicat de imagini, Nokia 9 PureView oferă utilizatorilor o privire în viitorul fotografiei realizate de smartphone-uri, cu un control incomparabil asupra imaginii prin interfața updatată Pro Camera UI. Nokia 9 PureView permite realizarea imaginilor în format RAW „DNG” necomprimat și, prin parteneriatul cu Adobe Photoshop Lightroom, permite editarea fotografiilor direct pe dispozitiv.

Nokia 9 PureView oferă, de asemenea, experiențe emblematice datorită finisajului premium, care beneficiază de tehnologia avansată chipset Qualcomm Snapdragon, ecran PureDisplay 2K pOLED, sistem de încărcare Qi Wireless integrat și senzor de amprentă sub ecranul telefonului. Cele 5 camere ale telefonului sunt integrate în carcasă pentru a oferi un finisaj perfect, care respectă calitatea și integritatea structurală, reprezentative pentru standardele înalte de calitate garantate de smartphone-urile Nokia. Datorită geamului Gorilla Glass 5®, Nokia 9 PureView oferă cel mai mare grad de protecție la căderi.

Nokia 4.2

Nokia 4.2 a fost proiectat pentru a oferi consumatorilor cele mai noi inovații ale unui smartphone, la un preț accesibil. Design-ul elegant de sticlă, ecranul pe toată suprafață oferă telefonului un plus de frumusețe, care nu este doar la exterior, întrucât vine cu o cameră foto spate duală, inovații AI și chipset Qualcomm Snapdragon de ultimă generație, alimentate de cel mai recent Android 9 Pie. Nokia 4.2 revoluționează modul în care ultilizatorul interacționează cu smartphone-ul, prin introducerea butonului Google Assistant. Printr-o simplă apăsare de buton, utilizatorul va avea acces instantaneu la Google Assistant pentru a primi ajutor, prin dubla apăsare a butonului, Google Assistant afișează o imagine de ansamblu a zilei cu sugestii și informații personalizate, iar prin apăsarea îndelungată a butonului, utilizatorul poate activa modul walkie-talkie, care permite căutarea vocală.  Mărimea compactă a telefonului Nokia 4.2 și ecranul pe toată suprafață cu notch oferă un smartphone care, la doar 8,4 mm grosime, este destul de subțire pentru a fi folosit cu o singură mână. Nokia 4.2 oferă imagini realizate cu mai multe camere și camera foto spate duală cu detecție în două faze, capabilă să capteze amintiri uimitoare.

Nokia 3.2

Nokia 3.2 combină cel mai mare ecran HD+ cu bateria de o durabilitate fără egal, de două zile, alături de experiența Android 9 Pie. Nokia 3.2 are un ecran impresionant HD de 6,26″, astfel încât utilizatorii au posibilitatea de a viziona filme și emisiuni preferate. Având o abordare holistică asupra duratei de viață a bateriei, Nokia 3.2 vine cu o baterie mai mare decât în cazul multor smartphone-uri premium cu hardware eficient și software ingenios. Realizat pe platforma Qualcomm Snapdragon 429, Nokia 3.2 va primi și realiza cu ușurință task-urile. Modelul dispune de butonul Google Assistant, care revoluționează modul în care utilizatorii interacționează cu smartphone-ul lor – o apăsare pentru acces instant la Google Assistant, dublă apăsare pentru o prezentare vizuală a zilei și apăsare îndelungă pentru modul walkie-talkie.

Nokia 1 Plus

Experiența unui smartphone entry-level este dusă la un alt nivel cu Nokia 1 Plus, noul membru al familiei Android, ediția Go. Fiind printre primele telefoane cu Android 9 Pie, ediția Go, Nokia 1 Plus dispune de caracteristici inedite de imagine, de un design de înaltă calitate, precum și de ecran mare, la prețuri extraordinar de accesibile. Utilizatorii pot acum să se bucure de aplicațiile și jocurile preferate, dar și de cele mai noi funcții Android ale ediției Go, precum Google Assistant Go. Nokia 1 Plus introduce în segmentul telefoanelor accesibile un design cu totul nou și dinamic. Folosind materiale inovatoare, cu 3D tooling, telefonul dispune de un nano-model texturat impresionant, care se întinde până la display. Fotografiile realizate cu Nokia 1 Plus vor fi detaliate, datorită camerei principale cu auto focus, iar selfie-urile vor atinge un nou nivel cu camera frontală, care dispune de funcția Beautify.

Nokia 210

Nokia 210 este noul membru al familiei recunoscute de telefoane clasice. Utilizatorii pot naviga pe internet cu ajutorul browser-ului web Opera Mini și se pot juca Snake pentru ore întregi fără a se îngrijora cu privire la autonomia bateriei. Nokia 210 are un rol essential, este cel mai accesibil model cu conexiune la internet din portofoliul de telefoane clasice Nokia și are o carcasă solidă, colorată, gândită în așa fel încât urmele folosirii zilnice să nu fie vizibile. Utilizatorii pot naviga pe internet cu ajutorul browser-ului web Opera Mini și astfel rămân la curent cu noutățile distribuite de prieteni și familie pe Facebook, fără a se îngrijora cu privire la autonomia bateriei. Utilizatorii își pot personaliza telefonul Nokia 210 descărcând aplicații, tonuri de apel și fotografii de fundal, folosind Mobile Store.

Accesorii

Portofoliul de accesorii conține două soluții de încărcare fără fir: încărcătorul wireless Nokia și încărcătorul portabil Nokia. Ambele dispozitive suportă standardul universal de încărcare Qi, fiind astfel compatibile cu dispozitive de încărcare fără fir, inclusiv cu Nokia 9 PureView și Nokia 8 Sirocco.

Încărcătorul wireless Nokia suportă o încărcare fără fir de 10 watti, ceea ce îl face perfect pentru o încărcare rapidă la domiciliu sau la birou. Încărcătorul portabil Nokia este o baterie care acceptă încărcarea fără fir pentru a încărca dispozitive wireless. Încărcătorul portabil Nokia acceptă, de asemenea, portul universal USB – astfel încât dispozitivele cu cablu pot fi încărcate printr-un cablu USB.

Disponibilitate

  • Nokia 9 PureView va fi disponibil începând cu finalul lunii martie, pe culoarea midnight blue, la prețul recomandat de 2799 Lei.
  • Nokia 4.2 va fi disponibil începând cu luna mai, pe culorile negru și pink sand, la prețul recomandat de 879 Lei.
  • Nokia 3.2 va fi disponibil de la finalul lunii mai, pe negru, la prețul recomandat de 649 Lei.
  • Nokia 1 Plus va fi disponibil începând cu finalul lunii aprilie, pe culorile negru și roșu, la prețul recomandat de 449 Lei.
  • Nokia 210 va fi disponibil de la finalul lunii martie, pe negru, la prețul recomandat de 129 Lei.

Despre HMD Global

HMD Global Oy, cu sediul în Espoo, Finlanda, este producătorul telefoanelor Nokia. HMD creează și furnizează o gamă de smartphone-uri și telefoane clasice, care vizează o plajă largă de consumatori și prețuri. Dedicată inovației și calității, compania HMD deține licența exclusivă a brand-ului Nokia, pentru telefoane și tablete. Pentru mai multe informații, accesați www.hmdglobal.com și https://www.nokia.com/ro_ro.

Nokia este marcă înregistrată a Nokia Corporation. Android, Android One, Google și Google Photos sunt mărci înregistrate ale Google LLC. Qualcomm și Snapdragon sunt mărci înregistrate ale Qualcomm Incorporated, înregistrat în Statele Unite și alte țări. Qualcomm Snapdragon este un produs al Qualcomm Technologies, Inc. și al subsidiarilor săi.

Contacte presă:

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>