Jan

16

Sony lansează o nouă generație de camere mirrorless α6400 cu “Real-time Eye AF”, “Real-time Tracking” și cel mai rapid autofocus din lume

Noua cameră mirrorless cu senzor APS-C și design compact asigură imagini la calitate excelentă și include multe alte tehnologii din gama full-frame

  • Cea mai rapidă cameră foto din lume, cu viteză AF de doar 0.02 secundeși 425 de puncte de focalizare automată cu detecția fazei și a contrastului, care acoperă aproximativ 84% din suprafața imaginii
  • Eye AF avansat, în timp real
  • Real-time Tracking pentru urmărirea obiectelor
  • Senzor imagine APS-C Exmor™ CMOS de 24.2MPși procesor de imagine BIONZ X™ de ultimă generație
  • Ecran tactil LCD ce se poate roti la 180 de grade pentru selfie
  • Fotografiere continuă de mare viteză de până la 11cadre pe secundă obturator mecanic / fotografiere silențioasă de până la 8 cadre pe secundă cu urmărire AF/AE continuă
  • Filmare de rezoluție înaltă 4Kcu citirea pixelilor pe întreaga suprafață, fără combinarea pixelilor, cu stabilitate și viteză AF avansate
  • Înregistrare video la interval pentru clipuri filmate cu acceleratorul

Sony a lansat un nou model din game mirrorless, α6400 (model ILCE-6400) cu obiectiv cu montură E.

α6400 aduce multe dintre cele mai avansate tehnologii din gama de camere full-frame într-o cameră compactă, ușoară, cu senzor APS-C. Aceasta este cea mai rapidă cameră din lume, cu o viteză AF de 0.02ii secunde, include cea mai nouă tehnologie ‘Real-time Eye AF’ și capabilități ‘Real-time Tracking’. Fotografierea rapidă cu urmărire AF/AE se poate realiza cu până la 11iv cadre pe secundă. Camera încorporează procesorul de imagine BIONZ X de nouă generație care asigură imagini la calitate înaltă și înregistrare video 4Kvi, un ecran LCD cu touch, rotire la 180 de grade și multe altele. Toate aceste caracteristici recomandă această cameră pentru creatorii de conținut, fie ei profesioniști sau vloggeri.

Performanță rapidă pentru a captura momentele importante

Sistemul autofocus al camerei α6400 include multiple tehnologii din gama full frame Sony, tehnologii disponibile și pe camerele α9α7R III și α7 IIIα6400 are 425 de puncte de focalizare automată cu detecție de fază și contrast, care sunt plasate pe întreaga suprafață a imaginii și acoperind aproximativ 84% din aceasta. Sistemului AF de mare viteză și cu o performanță mare de urmărire a subiectului îi este adăugat procesorul de imagine de nouă generație BIONZ X, care permite focalizarea în aproximativ 0.02 secundeii, menținerea focalizării, urmărirea și capturarea cu ușurință a subiectelor în mișcare rapidă.

Una din noutățile aduse de α6400 este tehnologia avansată Real-time Eye AF, cea mai nouă versiune a tehnologiei Sony Eye AF. Aceasta folosește inteligența artificială pentru recunoașterea obiectelor, pentru a detecta și pentru a procesa detaliile ochilor în timp real, asigurând o îmbunătățire a acurateței, vitezei și urmăririi Eye AF. În toate modurile de auto focus, camera detectează automat ochii subiectului și activează Eye AF, doar prin apăsarea pe jumătate a butonului declanșator și când este activat unul dintre modurile AF-C sau AF-A. Unul dintre ochii subiectului (drept sau stâng) poate fi selectat ca punct de focus. Alegerile pot fi Auto / Right Eye / Left Eye, iar funcțiile Switch Right / Left Eye pot fi atribuite unor butoane dedicate. Această nouă tehnologie oferă posibilitatea fotografilor să se concentreze exclusiv pe compoziție, în timp ce au siguranța unui subiect cu ochii focalizați corect. Eye AF cu suport pentru animale dedicat fotografilor de natură va fi adăugat în vara anului 2019 prin actualizarea sistemului software.

O nouă tehnologie care debutează pe α6400 este ‘Real-time Tracking’. Acest mod utilizează cei mai noi algoritmi de la Sony, care includ recunoașterea obiectelor, procesarea culorilor, distanța față de subiect (profunzimea), tiparul (luminozitatea), toate pe baza inteligenței artificiale. Toate acestea reprezintă informații spațiale care asigură precizia fiecărui obiect. În plus, atunci când sunt fotografiate sau înregistrate persoane sau animale, informațiile cu privire la poziția feței și a ochilor sunt recunoscute de AI, iar ochii subiectuluivii sunt monitorizați în timp real cu precizie mare de urmărire. Acest mod poate fi activat apăsând pe jumătate butonul declanșator sau poate fi atribuit unei funcții personalizare.

În ceea ce privește viteza generală de fotografiere, noua cameră poate înregistra până la 11iv cadre pe secundă cu urmărirea completă AF/AE prin folosirea declanșatorului mecanic și până la 8v cadre pe secundă, cu urmărirea completă a AF/AE în mod de fotografiere silențioasă. La aceste viteze se pot realiza până la 116 fotografii JEPG Standard/46 fotografii RAW comprimate, sporind astfel mult șansele de a captura momentul perfect.

Actualizări pentru sporirea calității imaginii

Noul model α6400 este echipat cu un senzor de imagine APS-C de 24,2 MPiii, care este asociat cu un procesor de imagine BIONZ X actualizat ceea ce oferă îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea imaginii și reproducerea culorilor în toate tipurile de condiții de fotografiere. Standardul ISO este de până la ISO 32000 atât pentru fotografii cât și pentru înregistrări și se poate mări până la ISO 102400 pentru fotografiere, cu o reducere a zgomotului excelentă pentru niveluri medii și ridicate de sensibilitate.

Camera inclide mulți dintre algoritmii de procesare a imaginilor de la cele mai noi aparate foto full-frame Sony, cu o bună reducere a zgomotului, dar păstrând în același timp rezoluția și îmbunătățind claritatea texturilor.

Filmare de înaltă rezoluție, 4Kvi cu focalizare automată rapidă Fast Hybrid

Modelul versatil α6400 este și o cameră video excepțională, filmând cu înregistrare internă la calitate 4K (QFHD: 3840 x 2160) cu citire totală a pixelilor și fără să combine mai mulți pixeli, pentru a colecta de 2,4 ori mai multe date pentru filmele 4K. Datele sunt apoi supraeșantionate pentru a produce materiale 4K cu profunzime și detalii excepționale. Focalizarea în timpul filmărilor este rapidă și stabilă, datorită tehnologiei Fast Hybrid AF îmbunătățită, care păstrează subiectul focalizat în mod continuu, indiferent de cadru și chiar în momentele când un alt obiect trecere prin fața acestuia. Această opțiune avansată AF și funcția de focalizare prin atingere sunt ideale pentru vloggeri și creatorii de conținut care creează și încarcă în mod constant imagini și video-uri.

Pentru filmarea de tip time-lapse, noul model are un interval încorporat care poate fi setat oriunde între 1 și 60 de secunde, cu un număr de cadre de la 1 la 9999. Sensibilitatea urmăririi AE poate fi ajustată fie “High”, “Mid” sau “Low” pentru filmarea la interval, astfel încât materialul rezultat să aibă variații mici de expunere de-a lungul întregului interval filmat.

În plus, în premieră pe o cameră Sony mirrorless cu senzor APS-C este adăugat un profil de imagine HLG (Hybrid Log-Gamma), care suportă un flux de lucru de tip Instant HDR și le permite televizoarelor compatibile cu HDR (HLG) să ruleze imagini și video-uri 4K.Mai sunt disponibile S-Log2 și S-Log3 pentru o flexibilitate mai mare în colorizare și, de asemenea, funcția Zebra, asistență Gamma Display și filmare proxy. Camera poate înregistra și în Full HD la 120 fps și până la 100 Mbps; în același timp, permite ca înregistrarea să fie vizualizată și apoi editată în video de tip slow-motion 4x sau 5x la rezoluție Full HD cu urmărire AF.

Construcție îmbunătățită pentru un plus de versatilitate

Noua cameră este proiectată să ofere un nivel ridicat de funcționalitate și personalizare pentru a maximiza libertatea de creație Modelul α6400 include un nou ecran LCD tip 3.0 cu rotire la 180 de grade, care se poate plia complet, cu rezoluție de 921k de puncte, care permite o încadrare simplă și eficientă a imaginii în stil selfie atât pentru fotografiere, cât și pentru filmare. Folosind această funcționalitate, vloggerii vor putea verifica și monitoriza compoziția pe parcursul întregului proces creativ. Ecranul LCD este echipat, de asemenea, cu funcții touch și cu opțiuni noi pentru Touch Pad, Touch Focus, Touch Shutter și Touch Tracking, care activează rapid urmărirea în timp real prin intermediul ecranului tactil.

Camera are un vizor XGA OLED Tru-Finder™ de înaltă calitate, include posibilitatea de personalizare extinsă cu 89 de funcții care pot fi atribuite pe 8 taste personalizate, My Dial și My Menu, un mod îmbunătățit de utilizare, un ecran de ajutor pentru meniuri, evaluare pentru imagini și multe alte caracteristici care permit o experiență de fotografiere fără întreruperi. Camera este construită dintr-un din aliaj dur de magneziu, e rezistentă la praf și la umezeală și are un obturator durabil, cu o durată de viață de aproximativ 200.000 de cicluri. De asemenea, aceasta este capabilă să transfere fără probleme fișiere pe un smartphone sau tabletă atunci când este conectată la noua aplicație “Imaging Edge Mobile”.

Preț și disponibilitate

Camera α6400 va fi disponibilă începând cu luna februarie a anului 2019 la un preț de aproximativ 5000RON Poate fi achiziționat și sub formă de kit împreună cu obiectivul SELP1650 la un preț de aproximativ 5500 RON sau împreună cu obiectivul SEL18135 la un preț de 6900 RON.

O varietate de conținut exclusiv și clipuri video, realizate cu cele mai noi camere și alte produse Sony α, pot fi găsite la adresa https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Hub-ul de fotografie european al Sony este disponibil în 22 de limbi și oferă informații despre noi produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>