Jan

15

Program educațional de smart learning, susținut de Allview
imagine

Elevii clasei a II-a de la Școala “Nae A. Ghica” din Rucăr descoperă de mai bine de un semestru un nou model de învățare, fiind asistați în permanență de o tabletă Allview, cu soft-uri special adaptate pentru a le fi acestora suport la cursuri.

Programul pilot a debutat la începutul anului școlar 2018-2019, când fiecare dintre micuții școlii din Rucăr a primit câteo tabletă Allview, ca premiu pentru participare în cadrul unui proiect de reciclare. Sub îndrumarea profesorului învățător, elevii au descoperit cât de utilă poate fi o tabletă în procesul de învățare și cum o aplicație poate substitui testarea clasică, cu care erau obișnuiți din manual.

“Elevii folosesc tableta la aproape toate materiile din programă, cu precădere la limba română și matematică. Cu ajutorul unor aplicații dedicate, aceștia fac exerciții care le solicită deopotrivă cunoștințele și creativitate. Clasa a II-a din școala noastră, înscrisă în acest program pilot, a înregistrat rezultate peste medie la testările considerate clasice, de tip Comper, iar elevii sunt foarte încântați de acest mod de învățare”, a spus Florin Bălan, directorul Școlii Gimnaziale “Nae A. Ghica” din Rucăr.

Pentru că s-a dovedit un succes, partenerii din cadrul programul iau în calcul extinderea acestuia. Vizate sunt în special unitățile de învățământ din mediul rural, unde accesul către zona tech se face cu mai mare dificultate decât la oraș.

“Smart learning-ul este o preocupare pentru noi, fiind un model educațional aplicat cu succes în toate țările dezvoltate ale lumii. De la vârste fragede, copiii pot fi stimulați și orientați de către părinții și dascălii lor către zona tech, prin smart learning. Aceasta este cea mai bună opțiune ca aceștia să descopere ce le oferă tehnologia dincolo de entertainment”, a explicat managerul general Allview, Lucian Peticilă.

Despre Allview

Creat în 2004, Allview este brandul autohton de smartphone-uri şi tablete numărul 1 din România. În 2010, Allview a fost prima companie din România care a lansat o tableta PC, a urmat în 2011 primul smartphone sub brand românesc. În 2016, proiectul Allview Smart Home a diversificat portofoliul companiei cu o soluţie complexă de automatizare şi monitorizare a locuinţei. Brandul Allview este prezent pe pieţele IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Republica Cehă, Malta, Cipru, Grecia, Lituania, Slovenia, Letonia şi Estonia. Allview se află într-un proces continuu de inovaţie şi dezvoltă tehnologii care oferă acces la cunoaştere, informaţie, la o viaţă mai bună.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>