Sep

27

Informatii utile despre implantul dentar
poze-implant

Implantul dentar este in unele situatii singura modalitate prin care pacientul isi poate recapata dintii pierduti din diverse motive. Acesta este cea mai noua solutie oferita de catre medicina dentara dar si cea mai eficienta metoda prin care un pacient se poate bucura de toate avantajele oferite de catre o dantura frumoasa. Pentru ca totul sa decurga asa cum trebuie pacientul trebuie sa cunoasca cat mai multe informatii despre implantul dentar. Ce este acesta si care sunt sfaturile pe care trebuie sa le respecti sunt doua intrebari la care voi raspunde in continuarea acestui articol.

poze-implant

Implantul dentar este o tehnica medicala prin care se insereaza in gingie un surub din titan astfel incat acesta sa constitue o radacina artificiala pentru dintele care urmeaza sa fie atasat surubului. Pentru ca aceasta operatiune sa aiba efectul scontat pacientul trebuie sa respecte urmatoarele sfaturi:

  • Administrarea aspirinei trebuie evitata sub orice forma imediat dupa implant pentru ca aceasta poate provoca hemoragie.
  • In primele 3 zile dupa implantul dentar nu este recomandat fumatul pentru ca acesta incetineste viteza de vindecare. De asemenea pentru o sanatate a dintilor cat mai buna este recomandata renuntarea definitiva la fumat.
  • In primele 10-12 saptamani dupa implantul dentar hrana trebuie sa fie semilichida si trebuie consumata la termperatura camerei. Trebuie evitate alimentele tari, alcoolul, produsele lactate sau bauturile carbogazoase pentru ca acestea pot degrada implantul dentar.
  • Inca de a doua zi trebuie sa te speli pe dinti dar fara a atinge zona in care a fost efectuat implantul dentar. Igiena orala este cel mai important lucru pe care trebuie sa il respecti in cazul in care doresti sa te bucuri o perioada cat mai lunga de timp de rezultatele oferite de catre implantul dentar.
  • Clatirea cavitatii bucale cu ceai care are efect calmant este un alt lucru pe care trebuie sa il faci la 24 ore dupa efectuarea implantului dentar.

In concluzie inainte de a apela la un implant dentar trebuie sa cunosti cat mai multe amanunte despre acesta pentru a sti daca aceasta tehnica este ceea ce tu iti doresti. Aceste informatii iti pot fi furnizate de catre orice medic dentist motiv pentru care recomand vizita la un cabinet stomatologic.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>