Aug

24

Monitorizarea si protejarea locuintelor cu detectoarele Optex CDX

OPTEX, lider mondial in dezvoltarea de solutii de detectie, recomanda monitorizarea si protejarea locuintelor prin instalarea de sisteme de securitate care sa includa solutii de detectie moderne, adaptate atat locatiei, cat si bugetului disponibil.

Datele statistice arata ca in Romania se inregistreaza cu aproximatie 65 de furturi din locuinte in fiecare zi. Desigur, o buna parte dintre ele pot fi puse si pe seama neglijentei proprietarilor, care nu asigura corespunzator usile si ferestrele, dar, in cele mai multe cazuri, vorbim despre hoti care forteaza caile de acces, profitand de absenta persoanelor din locatie. Asadar, nu este de mirare ca in mediul urban peste 50% din spargerile de locuinte din timpul saptamanii au loc in intervalul orar 8:00-18:00, cand probabilitatea ca locatia sa fie goala este maxima. Apoi, mai sunt si acele locuinte nelocuite pentru perioade lungi de timp, iar in Romania, tara caracterizata de emigratie masiva, acestea sunt din abundenta si reprezinta tinte extrem de valoroase pentru raufacatori, care pot actiona in voie si nestingheriti de nimeni.

In ciuda acestor statistici si a riscurilor la care se expun, proprietarii de locuinte evita de multe ori sa instaleze sisteme de securitate din cauza perceptiei gresite asupra costurilor. In realitate insa, se pot realiza instalari eficiente in aproape orice buget, cu efect garantat de evitare a unor potentiale pierderi mult mai mari cauzate de posibile furturi. Iar, ca exemplu, OPTEX supune atentiei dispozitivele de detectie a intruziunii din seria CDX. Fiind modele accesibile destinate utilizarii la interior, acestea sunt perfecte pentru monitorizarea locuintelor, furnizand aceeasi calitate de nivel superior specifica tuturor produselor OPTEX.

Atat CDX-AM, cat si CDX-NAM folosesc tehnologia PIR (passive infrared) pentru detectie, ceea ce inseamna ca in aria de acoperire sesizeaza radiatia IR emisa de orice corp cu temperatura mai mare de 0 absolut, precum corpul uman. Ambele modele folosesc noua platforma digitala MPU pentru a asigura o detectie precisa si de inalta performanta. Diferenta dintre ele este data de forma si suprafata monitorizata, precum si de numarul de zone de detectie, fiind concepute pentru a deservi spatii diferite. Astfel, CDX-AM poate acoperi o suprafata de 15x15m impartita in 82 de zone de detectie, pe cand CDX-NAM acopera o suprafata de 24x2m impartita in 20 de zone de detectie. Dispozitivele folosesc algoritmi avansati pentru evitarea unei detectii false si pot face diferenta intre un om si un animal de companie, ceea ce inseamna ca prezenta unui caine sau a unei pisici in locuinta nu va declansa alarme in sistemul de securitate. In plus, detectoarele OPTEX CDX sunt prevazute cu tehnologie anti-mascare, implementata cu ajutorul unei solutii AIR (active infrared). Acest lucru inseamna ca pe lateralul lentilelor sunt amplasate: un transmiţator LED IR şi un receptor IR orientate frontal, astfel ca daca lentila este acoperita sau pulverizata cu o soluţie, raza emisa de transmiţator este reflectata inapoi catre receptor şi astfel este declanşat semnalul de alarma specific.

Cel de-al treilea model al familiei OPTEX CDX este CDX-DAM, senzor identic cu CDX-NAM din punctul de vedere al suprafetei monitorizate, dar diferit de ceilalti doi membri ai seriei prin tehnologia de detectie utilizata. Astfel, CDX-DAM este un dispozitiv hibrid, intrucat, pe langa solutia PIR, integreaza si un senzor de miscare pe baza de microunde. Acesta opereaza activ, caci presupune emiterea de radiatii electromagnetice din domeniul microundelor si analizarea reflexiilor acestora, pentru a determina daca in zona supravegheata exista corpuri in miscare. Avantajul unei astfel de solutii este acela ca poate fi utilizata pentru a supraveghea intreaga locuinta, caci radiatia electromagnetica trece prin peretii dintre incaperi.

In ciuda faptului ca au fost concepute pentru utilizare la interior, toate cele 3 detectoare OPTEX din seria CDX opereaza la temperaturi cuprinse intre -100C si +500C. O astfel de caracteristica este importanta pentru securizarea caselor nelocuite in sezonul rece, dar si pentru proprietarii care vor sa securizeze zone oarecum atipice, precum poduri, mansarde sau chiar magazii, unde temperaturile pot fi mult diferite de cele normale pe timpul verii. In ceea ce priveste implementarea, ramane la latitudinea utilizatorilor daca opteaza pentru instalarea unor astfel de solutii in vederea declansarii unor semnale acustice si luminoase de intimidare a hotilor sau daca aleg integrarea lor in sisteme de securitate mai avansate. Indiferent de varianta, OPTEX CDX-AM, CDX-NAM si CDX-DAM sunt solutii eficiente, fiabile si performante, in ciuda preturilor de achizitie accesibile. Prin urmare, ele reprezinta solutii excelente pentru asigurarea locuintelor, indiferent de buget.

Despre Optex

OPTEX Co., Ltd este lider global in dezvoltarea de solutii de detectie, senzorii OPTEX dedicati supravegherii de interior si de exterior fiind distribuiti la nivel mondial. Printre produsele lansate se numara atat detectoare cu fir si wireless, cat si senzori specializati cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrari de sisteme de securitate. De la lansare si pana acum, OPTEX si-a construit reputatia la nivel mondial de producator de produse si tehnologii inovative si de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/.

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>