Jun

28

Putere de alimentare și securitate avansată în rețea prin noile switch-uri NETGEAR
Gigabit PoE+ Smart Managed Pro Switches

În cadrul companiilor mici și mijlocii, cum ar fi cele din domeniul ospitalității, cel al industriei alimentare, din educație și comerțul cu amănuntul, se constată o creștere accentuată a utilizării telefoanelor VoIP, a camerelor IP de monitorizare video, a senzorilor de proximitate, precum și adoptarea sistemelor de iluminare inteligentă cu LED și a altor dispozitive IoT. Creșterea densității acestor dispozitive trebuie susținută în rețea de switch-uri capabile să suporte Power-over-Ethernet (PoE), astfel încât un administrator să poată adăuga aceste echipamente intens consumatoare de energie la rețea cu un singur fir pentru alimentare și conectivitate. Creșterea cerințelor de putere pe switch-urile PoE este indusă de echipamente precum punctele de acces wireless 802.11ac Wave 2, precum și de camere de supraveghere HD ”pan-tilt-zoom” cu caracteristici cum ar fi vizualizarea pe timp de noapte și urmărirea în mișcare, care necesită putere la standard PoE+ (802.3at).

În sprijinul acestor categorii de clienți, posesori ai unor cerințe de sistem avansate, dar care în același timp sunt foarte atenți la bugetul investit în astfel de echipamente, NETGEAR aduce noi versiuni ale switch-urilor cu 24 de porturi și 48 de porturi dotate cu porturi uplink de fibră optică și Power-over-Ethernet. Patru echipamente Gigabit cu PoE+ și porturi SFP pentru uplink de fibră optică extind cea de-a doua generație a familiei de switch-uri Smart Managed Pro concepute special pentru rețelele convergente în care vocea, stream-urile video, datele și echipamentele IoT sunt susținute pe o singură platformă de rețea, în condiții de securitate maximă.

Aceste patru noi switch-uri Smart Managed Pro sunt echipate, de asemenea, cu funcții de securitate îmbunătățite:

  • Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) Snooping – prin intermediul căruia se monitorizează și se permite numai serverelor DHCP autorizate să răspundă la cererile DHCP și să transmită clienților date de rețea. De asemenea, oferă posibilitatea de a controla rata de trafic generată de cererile DHCP pe porturile client, diminuând astfel efectul atacurilor DHCP Denial of Service (DoS) de la un client individual sau un port de acces.
  • Dynamic Address Resolution Protocol (ARP) Inspection (DAI) – inspectează pachetele ARP în rețeaua locală (LAN) și utilizează informațiile din baza de date de DHCP snooping pe un switch pentru a valida pachetele ARP și pentru a oferi protecție împotriva acțiunilor de spoofing, poisoning sau cache poisoning asupra pachetelor ARP.

Combinația acestor două funcții formează o protecție solidă împotriva atacurilor ”man-in-the-middle”, atunci când ”atacatorii” utilizează o adresă IP a unui alt client validat pentru a retransmite sau modifica în secret comunicarea dintre dispozitivele din rețea.

Aceste switch-uri Smart Managed Pro puternice și fiabile vor furniza instrumente de rețea avansate precum conectivitate Gigabit full-rate pentru o rețea eficientă și rapidă destinată companiilor devoratoare de lățime de bandă, precum și setarea priorităților de trafic pentru a asigura convergența optimizată a vocii, a datelor și a fluxurilor video (DiffServ QoS). În acest sens echipamentele permit configurarea intuitivă a streaming-ului media și audio-video prin Internet Protocol (AV-over-IP) cu capabilități de multicast. AV-over-IP crește semnificativ flexibilitatea prin depășirea limitelor numărului de surse și destinații, precum și prin depășirea limitelor impuse de distanță.

Noile switch-uri NETGEAR Smart Managed Pro cu 24 de porturi și 48 de porturi suportă implementări dense ale acestor dispozitive PoE+ moderne mari consumatoare de putere. Acestea oferă funcții puternice Layer 2 și Lite Layer 3 (rutare statică) pentru IPv4 și IPv6 cu performanță îmbunătățită și cu accent pe utilizarea în mediile specifice companiilor mici și mijlocii. Toate sunt echipate cu 4 porturi SFP pentru uplink de fibră optică.

Prețurile variază între 379,99 USD și 799,99 USD în funcție de numărul de porturi și caracteristici. Acum, chiar și organizațiile cu un buget restrâns pot implementa cu o mai mare densitate în rețea dispozitive PoE+, conectate la un switch eficient din punct de vedere al costurilor, cu o capacitate de putere PoE+ rezonabilă de 190 W peste 24 porturi pentru modelul GS728TPv2 (379,99 USD) sau 380W peste 48 de porturi în cazul modelului GS752TPv2 (599,99 USD).

Posted in comunicat de presa | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>