May

10

Importanta unei vieti sanatoase

salata-batavia-bio-goveggie

Sunt sigura ca multi dintre noi am dori sa avem un stil de viata cat mai sanatos cu putinta, dar poate nu avem timp pentru asta, sau poate nici nu stim cu ce sa incepem. In primul rand, trebuie sa evitam raportul de grasimi saturate, zahar si sare din alimentatia noastra. Intotdeauna trebuie sa tinem cont de faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa si trebuie sa fie cat mai sanatoasa. Mesele trebuie sa fie mici si dese pe toata durata zilei, pentru a combate  caderile de energie si pofta de gustari dulci. Atunci cand la gustare mancam fructe sau legume bio , ceea ce ar fi foarte indicat sa facem in fiecare zi, vom putea astfel, sa evitam excesele la masa de pranz sau cina.

Lichidele, trebuie sa fie si ele intr-o cantitate mai mare, casi astfel ne vom hidrata organismul pentru intreaga zi si nu vom mai simti oboseala in fiecare zi. Somnul este si el important, pentru ca odihna este benefica in stilul nostru de viata. Iar a face miscare, nu presupune neaparat un abonament la sala, este de ajuns sa cautam niste exercitii potrivite pentru organismul nostru, pe care sa le realizam singuri acasa, sau mersul pe jos sau bicicleta, este tot o forma de miscare care ne ajuta foarte mult si ne mentine in forma. Odihna si relaxarea sunt esentiale. Somnul nostru ar trebui sa fie de cel putin sapte ore pe noapte. Trebuie sa evitam cat mai mult stresul, pentru ca acesta ne schima gandirea intr-un mod negativ, iar durata lui pe un termen indelungat, poate duce si la boli grave. Care pot fi greu de tratat si vindecat. Pentru o viata sanatoasa, trebuie sa introducem in alimentatia noastra zilnica, cel putin sase mese de legume si fructe. Nu avem limita la legume, insa fructele trebuie consumate cu atentie, pentru ca multe dintre ele contin foarte mult zahar, iar asta ne poate cauza la sanatate.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>