Feb

8

Muzeul Antipa celebreaza ziua marelui naturalist Charles Darwin in cadrul proiectului Zilele Evolutiei

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să participați în perioada 10 – 12 februarie 2018 la o serie de acțiuni menite să sărbătorească ziua marelui naturalist Charles Darwin. Evenimentele se vor desfășura în cadrul proiectului „Zilele Evoluției”, aflat la a 4-a ediție și organizat de ASUR (Asociația Secular-Umanistă din România) în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Grupul Humanitas și Radio România Cultural.
.
.

Sâmbătă (10 februarie) și duminică (11 februarie), de la ora 10:15, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani sunt așteptați la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru o serie de ateliere interactive realizate în parteneriat cu editura Humanitas Junior. Micuții vor avea prilejul să descopere, în paginile atlaselor Animalium și Dinosaurium, animale fascinante și misterioasa lume a dinozaurilor.

Seara de sâmbătă va fi rezervată curioșilor de toate vârstele și celor pasionați de științele vieții. Începând cu ora 17:00, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vom pătrunde în fascinanta lume a geneticii însoțiți de cercetătorii Dr. Oana Paula Popa, Dr. Elena Iulia Iorgu și Dr. Ana Maria Krapal, care ne vor dezvălui secretele muncii lor.

Duminică seara, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, vom încerca să deslușim evoluția empatiei umane, utilizând rezultatele cercetărilor efectuate pe primate, de-a lungul a zeci de ani. Invitații serii vor fi etologii Dr. Carmen Strungaru (Profesor Universitatea din București – invitat în librărie) și Frans de Waal (autorul cărții „Bonobo si Ateul. În căutarea umanismului printre primate” – via skype).

Luni, 12 februarie, începând cu ora 13:20, ne auzim în cadrul emisiunii „Știința în cuvinte potrivite”, transmisă pe Radio România Cultural, din Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Vom dezbate importanța științei în educație și rolul școlilor, muzeelor și al societății civile în popularizarea științei. Realizatorii emisiunii, Corina Negrea și Dan Manolache, îi vor avea invitați pe Dr. Luis Ovidiu Popa, Directorul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Prof. Dr. Mihai Popa, Universitatea din București precum și pe Anca Bontaș, profesor de biologie – Vicepreședinte ASUR.

Participarea la toate evenimentele din cadrul proiectului „Zilele Evoluției” este gratuită și se face prin înscriere prealabilă pe email info@antipa.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”:www.facebook.com/muzeulantipa.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>