Apr

27

Românii se pregătesc pentru 1 Mai: Cererea pentru camere foto și video sport, vehicule electrice și drone a crescut cu 40%
Tudor Tiboc - director general Quickmobile (3)

 

București, 27 aprilie 2017 – Temperaturile favorabile și mini-vacanța de 1 Mai sporește apetitul românilor pentru gadget-urile destinate petrecerii timpului liber în natură. Astfel, conform informaţiilor Quickmobile, cel mai mare specialist în tehnologie din România, cererea pentru camere foto și video sport, hoverboard-uri, brățări fitness sau drone a crescut cu aproximativ 40% în intervalul martie-aprilie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor Quickmobile, cele mai bine vândute gadget-uri pentru activități outdoor din oferta retailerului, în lunile martie și aprilie, au fost camerele foto și video produse de Xiaomi și Newbits, urmate în clasament de hoverboard-urile Nilox.

De asemenea, brățările fitness MyKronoz, care ocupă poziția a treia în clasament, devin tot mai populare în rândul românilor, pe măsură ce aceștia descoperă avantajele aduse de monitorizarea activităților sportive. Topul celor mai vândute gadget-uri outdoor este completat de dronele DJI.

„Cererea tot mai mare pentru produsele destinate activităților outdoor ne demonstrează că românii adoptă un stil de viață din ce în ce mai activ. Mini-vacanța de 1 Mai reprezintă un motiv în plus pentru achiziţia de gadget-uri outdoor. Credem că trendul ascendent înregistrat în intervalul martie-aprilie se va menține pe întreg parcursul sezonului cald, mai ales pe segmentul vehiculelor electrice, începând cu hoverboard-urile, unul dintre cele mai îndrăgite produse outdoor de către români, până la bicicletele sau trotinetele electrice”, declară Tudor Țiboc, General Manager al Quickmobile.

În ceea ce priveşte bugetul mediu alocat de clientul Quickmobile pentru produsele tech destinate activităților în aer liber, acesta s-a ridicat la 1.200 de lei, în creştere cu 25% față de martie – aprilie 2016.

Au fost și români care au optat pentru gadgeturi outdoor cu funcții mai complexe și neconvenționale. Pentru un transportator electric Moto Big Wheel, produs de Newbits, aceștia au plătit 8.000 de lei. Vehiculul are forma unei motociclete, dar spre deosebire de modelele convenționale, dispune de o singură roată.

Potrivit Quickmobile, bărbații au generat aproximativ 60% din comenzile înregistrate de retailer în perioada martie-aprilie.

Din totalul comenzilor de produse tech destinate activităților outdoor înregistrate de Quickmobile în intervalul martie-aprilie, cele mai multe au provenit din Capitală, respectiv Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia-Mare.

Posted in Uncategorized | Tagged | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>