Feb

7

Nokian Tyres și Arctic Trucks lansează anvelopa Nokian Hakkapeliitta 44, noul vârf de gamă în rândul anvelopelor de iarnă destinate expedițiilor montane extreme
ArcticTrucks_Nokian

București, 7.02.2017 – Inspirați de condițiile meteorologice extreme, specifice iernilor arctice, Nokian Tyres și Arctic Trucks, compania islandeză specializată în conversia vehiculelor cu tracțiune integrală, și-au unit forțele pentru a realiza Nokian Hakkapeliitta 44, o nouă anvelopă de iarnă destinată vehiculelor ce înfruntă cele mai aspre condiții de iarnă din lume.

 

Zăpada nu reprezintă o provocare pentru  Nokian Hakkapeliitta 44

În climatul arctic este esențial să te poți baza pe anvelopele mașinii pe care o conduci astfel încât să nu îți periclitezi traseul prestabilit din cauza unei pene de cauciuc sau a unei porțiuni de teren impracticabil. Vehiculele speciale Arctic Trucks sunt folosite, de exemplu, în expediții polare, astfel încât anvelopele cu care sunt echipate trebuie să îndeplinească și cele mai exigente cerințe. De aceea noua anvelopă Nokian Hakkapeliitta 44 tratează condițiile de iarnă cu seriozitate, fiind proiectată pentru a fi în elementul ei atunci când este expusă la condiții dificile de utilizare pe timp de iarnă.

 

Nokian Hakkapeliitta 44 este concepută special pentru vehiculele Arctic Trucks și excelează în aderență și durabilitate. Anvelopa cântărește aproximativ 70 kg, iar diametrul ei măsoară peste un metru. În ciuda dimensiunii, anvelopa parcurge cu ușurință straturile generoase de zăpadă.

 

„Secțiunea din mijloc a profilului benzii de rulare prezintă unghiuri în V foarte ascuțite, optimizate pentru a curăța canelurile de zăpadă și zloată. Lățimea benzii de rulare, cât și volumul maxim interior de aer din anvelopă, garantează împreună rularea eficientă a acesteia chiar și pe o suprafață moale. Zăpada nu reprezintă o provocare pentru  Nokian Hakkapeliitta 44,” asigură Kalle Kaivonen, Manager Cercetare & Dezvoltare la Nokian Heavy Tyres.

Aderență și manevrabilitate precisă în situații extreme


Nokian Hakkapeliitta 44 rulează cu ușurință pe orice suprafață carosabilă. Blocurile de rulare aplicate pe flanc sporesc manevrabilitatea în situații neprevăzute, iar nervura centrală susținută a anvelopei asigură un control precis al stabilității pe drum. Compusul special Nokian Tyres Polar Expedition, din care este realizată banda de rulare, îmbină aderența superioară în condiții de iarnă cu durabilitatea excelentă la temperaturi extrem de scăzute. Anvelopei Nokian Hakkapeliitta 44 i se pot, de asemenea, monta crampoane, fiind prevăzută cu 172 de orificii special proiectate în acest scop. Cu toate acestea, modul principal de utilizare al anvelopei este cel fără crampoane.

 

Nokian Hakkapeliitta 44 este începutul unui nou capitol al colaborării dintre cei doi experți ai regiunii arctice. Anvelopa este disponibilă în dimensiunea LT475/70 R17 și este special concepută pentru vehiculele 4×4 din categoria heavy SUV, pregătite de Arctic Trucks. Producția anvelopei va începe în următoarele luni și va fi disponibilă exclusiv prin Arctic Trucks.

 

„Nokian Hakkapeliitta 44 este anvelopa pe care am așteptat-o. Arctic Trucks oferă o gamă largă de soluții și produse pentru vehiculele 4×4, iar Nokian Hakkapeliitta 44 ne permite să continuăm realizarea de vehicule de expediție la un standard superior. Vehiculele noastre sunt folosite în cele mai dure medii din lume: printre ghețari, în Antarctica și în partea de nord a Eurasiei. Colaborarea cu Nokian Tyres a dus la rezultate excelente și avem mari așteptări de la această nouă anvelopă, ” declară Herjolfur Gudbjartsson, Managing Director la Arctic Trucks în Islanda.

 

Nokian Tyres și Arctic Trucks înving împreună condițiile extreme de iarnă


Nokian Hakkapeliitta 44 este continuarea unei povești care a început în 2014, când a fost lansat primul produs al colaborării dintre Nokian Tyres și Arctic Trucks, anvelopa de iarnă pentru vehicule cu tracțiune integrală mari – Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35. Înainte de aceasta, companiile colaboraseră pentru o perioadă îndelungată de timp doar la nivel comercial.

 

Arctic Trucks își are originile în anul 1990, când în Islanda, Toyota a început să modifice vehiculele utilitare 4×4 și SUV-urile.  Astăzi, compania face parte din elita profesioniștilor în conversia unei game largi de vehicule cu tracțiune integrală.
Nokian Tyres a dezvoltat și fabricat prima anvelopă de iarnă din lume în 1934. Nokian Hakkapeliitta este unul dintre cele mai cunoscute branduri de anvelope de iarnă din lume și deja un brand legendar pentru regiunile care se confruntă cu ierni în deplinătatea sensului. Produsele inovatoare Nokian Tyres – pentru autovehicule, camioane și utilaje grele – își demonstrează calitatea superioară cu precădere pe zăpadă, în condiții climatice dure și în situații de drum solicitante.

 

Nokian Hakkapeliitta 44 – caracteristici tehnice:

 

  • Dimensiune: LT475/70 R17
  • Adâncime bandă de rulare: 18 mm
  • Diametru: 1100 mm
  • Greutate: aprox. 70 kg
  • Presiune maximă: 240 kPa, la utilizarea în flotație aprox. 160 kPa
Posted in Uncategorized | Tagged , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>