Jul

7

Importanta Facebook-ului

Fara discutie, in momentul de fata Facebook-ul reprezinta cea mai populara retea de socializare. Avand in vedere modul in care cei de la Facebook gestioneaza succesul de care se bucura aceasta retea, cred ca si in viitor aceasta va fi reteaua de socializare numarul 1. Succesul de care se bucura aceasta retea de socializare face ca aceasta sa nu mai fie doar o modalitate prin care se poate socializa ci si un foarte bun instrument de marketing. Acest lucru a fost realizat si de catre mediul de afaceri, motiv pentru care din ce in ce mai multe firme utilizeaza aceasta retea de socializare pentru a-si promova afacerea. De asemenea, Facebook-ul reprezinta cea mai buna modalitate de promovare pentru cei care detin un blog, site si care doresc atragerea de noi utilizatori. Desigur ca pentru a realiza acest lucru vei avea nevoie de un plan de marketing. Acesta trebuie sa contina urmatorii pasi:

  • Alegerea unui nume de domeniu cat mai sugestiv pentru continutul blog-ului este una din cele mai importante etape in promovarea blog-ului. Dupa alegerea numelui urmeaza contactarea unui serviciu de web hosting. Acesta poate fi accesat la web hosting prin Megahost sau la gazduire server dedicat.
  • Pentru a atrage o parte din prietenii de pe Facebook pe site-ul sau blog-ul tau va trebui sa postezi constant articolele de pe respectivul site sau blog. Cu cat articolele tale vor fi mai apreciate de prietenii tai, cu atat mai mult va creste probabilitatea ca acestea sa apara si in news feed-ul altor persoane. Astfel, incet dar sigur blog-ul tau va fi din ce in ce mai accesat.
  • O alta etapa foarte importanta in promovarea site-ului tine de stabilirea genului de articole pe care sa le postezi pe Facebook. Este foarte important sa urmaresti ce continut din cel pe care il postezi pe Facebook atrage cat mai multe like-uri. Dupa ce reusesti sa intelegi ceea ce doresc sa citeasca prietenii tai este recomandat sa le oferi constant respectivele articole.
  • Pentru o promovare cat mai eficienta a site-ului cu ajutorul Facebook-ului, trebuie sa starnesti celor care citesc respectivele articole, dorinta de a le comenta. Astfel respectivul articol este accesat de un numar cat mai mare de oameni.

In concluzie, un blog sau site bine structurat, care se bucura de un continut bun poate fi promovat foarte usor cu ajutorul Facebook-ului. Desigur ca pentru a reusi e nevoie de multa munca si seriozitate.

Posted in eu si eu | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>